Mura bo prvi nasprotnik Maribora pod novim trenerjem

V taboru Maribora se pod vodstvom novega trenerja Anteja Šimundže temeljito pripravljajo na tekmo 12. kroga v Prvi ligi Telemach proti Muri. Kakšne pa so glavni cilji šefa stroke po izhodu iz rezultatske krize?

Šimundža je ob vrnitvi v Maribor dejal, da želi klub vrniti h koreninam, tako kar se tiče pristopa na tekmo, kakor tudi v taktičnem smislu. Pomembno je, da se povrne zmagovalna mentaliteta in kvaliteta igre na rezultat.

Mura je svoj črni niz že prekinila. Z ustoličenjem Vladimirja Vermezovića so v prekmurski prestolnici zadeli v polno: Srb je v prvih treh dvobojih na soboški klopi vpisal remi in dve zmagi, prvič pa je grenkobo poraza okusil šele prejšnji konec tedna proti Celju.

Maribor je najboljših časih vedno krasila trdna oz. kompaktna obrambo. Bo Šimundža tudi ob svoji vrnitvi stavil na igro z čim manj prejetimi zadetki?

Vijoličasti so v situaciji, ko morajo začeti redno zbirati točke, v nasprotnem primeru bo točkovni zaostanek za vodilnimi prevelik in se kaj lahko ponovi usoda neuspešne lanske sezone.