spot_img

Milijonski projekti v teku, tečejo pa že priprave na leto 2023

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Kidričevo je v tem trenutku veliko projektov, ki so v teku. Večinsko gre za investicije, ki so sofinancirane iz strani državnega proračuna in evropskih kohezijskih skladov. Katere so pa tiste naložbe, ki se jih v kidričevski občini najbolj veselijo?

Stremijo predvsem k povezovanju z okoliškimi občinami, tako na področju mehkih vsebin, kot tistih strateško bolj pomembnih. Govora je namreč o intermodalnem cargo centru, ki bi ga naj umestili med začetek novo nastajajoče obvoznice in železniško postajo Kidričevo.

To naložbo je podprlo tudi nekdanje vodstvo infrastrukturnega ministrstva, saj si želijo strateških umestitev novih logističnih središč na presečišču prometnih povezav ali gospodarskih središč. Povezava med cestnim in železniškim prometom je namreč ključna pri razvoju tovrstnih objektov.

V Kidričevem se nadejajo začetka gradnje intermodalnega centra v naslednjem letu, ob tem pa že pogledujejo proti drugim naložbam, ki jih čakajo v letu 2023.

Državni projekt, ki je trenutno v teku, je rekonstrukcija ceste Slov. Bistrica – Hajdina, kjer se načrtuje gradnja več krožišč, ki bodo razbremenila izredno prometno obremenjeno in tudi nevarno cestno povezavo. Poleg tega pa se nadejajo dokončne ureditve novega strelišča v Apačah ter ureditev okolice. Investicijo bi naj v večinskem deležu sofinanciralo ministrstvo za obrambo in to v višini 9,2 milijona evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img