spot_img

Mestna elitistična politika ignorance in pomanjkanja prioritet

V zadnjem tednu

Mestni ali občinski svet vsake občine v demokratičnih sistemih je sestavljen iz koalicije in opozicije. Prakse večjih slovenskih občin dajejo dobre rezultate po na navadi takrat, ko  pride do konsenza med občinskim vodstvom in političnimi nasprotniki. V Mariboru pa o tem sodelovanju ni ne duha ne sluha.

Eden največjih kritikov župana Saše Arsenovića in njegove ekipe je samostojni mestni svetnik Miha Recek, ki venomer opozarja na neenakopravno razdelitev občinskega denarja. Po drugi strani pa sam pravi, da se ima za konstruktivno opozicijo.

Ob obiskih mestnih četrti in krajevnih skupnosti so nam predsedniki ali predsednice teh lokalnih entitet večinoma podajali iste zgodbe. Nekatere investicije se v centru mesta uredijo v roku parih tednov ali mesecev, v okoliških območjih pa to lahko celo več let. Zakaj je temu tako?

Prioritete občine so usmerjene v popolno ureditev centra mesta, v katerega vsako leto vlagajo približno 100 milijonov evrov investicijskih sredstev. A ob tem se pozablja na osnovno infrastrukturo, povrh vsega ne samo na periferiji, tudi v mestnem središču se občani jezijo nad pomanjkanjem parkirnih površin in hkratnemu širjenju belih con, pod pretvezo trajnostne mobilnosti. Roko na srce pa gre zgolj za polnjenje občinskega proračuna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel