spot_img

“Mariborski” izvajalec bo gradil Muzej slovenske osamosvojitve

V zadnjem tednu

Na Ministrstvu za kulturo je bila včeraj podpisana tripartitna pogodba o rekonstrukciji in dozidavi objekta na Poljanski cesti 40 v Ljubljani, kjer bosta svoje prostore dobila Arhiv Republike Slovenije in Muzej slovenske osamosvojitve. Podpisu pogodbe je prisostvoval minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

Pogodbo v vrednosti 13.922.338,87 evra (z DDV) sta podpisala dr. Bojan Cvelfar in dr. Željko Oset, direktor Arhiva Republike Slovenije in v. d. direktorja Muzeja slovenske osamosvojitve, ter Igor Hvastja, direktor podjetja Makro 5 gradnje. Podjetje je bilo kot izvajalec gradbenih in rekonstrukcijskih del izbrano na javnem natečaju. Gre sicer za podjetje, ki se v zadnjem času kot izvajalec pogosto pojavlja tudi v sodelovanju z Mestno občino Maribor. Tako je med večjimi projekti, ki jih je izvajalec opravil obnova zahodne tribune Ljudskega vrta, trenutno sodeluje pri obnovi Dvorane Tabor, gradil pa bo tudi brv za pešce ob Starem mostu.

Muzej slovenske osamosvojitve, ki ga je Ministrstvo za kulturo ustanovilo leta 2021, bo v obnovljenih prostorih na Poljanski cesti 40 dobil svoje prostore. Tako mu bodo omogočeni pogoji za začetek izvajanja javne muzejske službe. Gradbena dela, ki se bodo začela v kratkem, se bodo predvidoma zaključila septembra 2023.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel