Slovenski nogometni prvoligaš, NK Maribor, je v sklopu zimskega prestopnega roka predstavil svojo četrto okrepitev. Vijoličastim se je pridružil 21-letni francoski nogometaš z maroškimi koreninami, Redwan Bourlès, ki se izkaže v vlogi krilnega napadalca ali ofenzivnega zvezdnega igralca. Bourlès, ki je prišel kot prost igralec, je podpisal pogodbo, veljavno do poletja 2026.

Šuler ob prihodu Bourlesa izrazil zadovoljstvo

Sportni direktor NK Maribor, Marko Šuler, je komentiral prihod mladega igralca: “Želeli smo dodati igralca z nekoliko drugačnimi značilnostmi, kot jih imamo v trenutnem kadru. Redwan ima hitrost, drznost. Gre za mladega igralca, ki je pokazal nadarjenost, a mu je kot najstniku igranje v prvi francoski ligi še pomenilo prevelik korak. Zdaj išče nove izzive, pripeljan je kot dodatna rešitev ob Barišiću in Božiću.”

Bourlès, ki je svoje nogometno šolanje prestal v rojstnem Lorientu, je v sezoni 2021/22 zbral štiri nastope za FC Lorient v francoski prvoligaški druščini. Nazadnje je bil član druge ekipe Rennesa.

Sam igralec je ob prihodu v Maribor izrazil zadovoljstvo: “Prihod v Maribor pomeni pomemben korak naprej in prinaša dobro priložnost zame kot mladega igralca. V jesenskem delu nisem igral in si želim priboriti igralne minute, tako da sem z veseljem sprejel izziv, da se uveljavim pri največjem klubu v Sloveniji, z bogato tradicijo. Prvi vtisi so odlični, vsi so me lepo sprejeli in z velikim motivom sem začel novo zgodbo.” Bourlès je izbral dres s številko 11 in si obljublja, da bo prispeval k nadaljnjemu uspehu Maribora v prihodnjih tekmovanjih. 

Tarča je napadalec iz Slonokoščene obale

Po naših neuradnih podatkih se govori o morebitnem zanimanju Maribora za napadalca iz Slonokoščene obale, Daouda Bambo. Gre za nogometaša, ki je svojo pot gradil v norveški prvi ligi, vendar pa mu v nadaljnjih izzivih v Bolgariji in Turčiji ni šlo po načrtih. Bamba se je izkazal kot izjemno talentiran napadalec, a se je soočil s težavami pri prilagajanju različnim nogometnim okoljem.

Čeprav so njegovi nastopi v norveški ligi pritegnili pozornost, se je Bamba odločil poskusiti svoje sreče v bolgarskem in turškem nogometu. Na žalost zanj, tamkajšnje izkušnje niso bile tako uspešne, kot bi si morda želel. Mariborčani se zdaj zanimajo za njegove storitve, saj bi morda lahko predstavljal dodatno možnost za popestritev napadalne sile njihove ekipe.

Če bi Daouda Bamba pristal v vrstah Maribora, bi to lahko pomenilo dodaten korak za oživitev njegove kariere. Mariborski klub je že v preteklosti znal dati igralcem priložnost za nov začetek, in v kombinaciji z izkušenjami trenerstva bi lahko Bamba našel pot nazaj k svoji najboljši igri. Nogometni navdušenci v Mariboru in širše bodo z zanimanjem spremljali nadaljnje dogodke na prestopnem trgu, ki bi lahko obogatili moštvo in prispevali k uspešni drugi polovici sezone.

Kdo je Daouda Karamoko Bamba? 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj