Maribor po klavrni polovici sezone v temeljito prenovo moštva

Strokovni štab NK Maribora je po predčasnem koncu jesenskega dela prvenstva pred zahtevnim izzivom. Vijoličasta podoba v letošnji sezoni je krepko pod pričakovanji vodstva kluba in navijačev. Trener Ante Šimundža poudarja, da se v decembru dresi NK Maribora delijo na novo.

Maribor je sicer prvo okrepitev že pripeljal in to  še pred odprtjem zimske nogometne. Gre za dosedanjega kapetana Kopra Maksa Barišiča, ki velja za enega izmed najboljših posameznikov lige. Odškodnina v višini 200 tisočakov pa nakazuje, da vijoličasti z njim mislijo resno.

Mariboru v primerjavi s šampionskimi sezonami manjka zmagovalne miselnosti in predvsem kvalitete igralskega kadra. Posledica tega so številna nihanja v igri, od odličnih partij do tekem, ki so pod vsakim nivojem najtrofejnejšega kluba v državi.

Ante Šimundža si verjetno ob prihodu ni predstavljal, da ga na klopi Maribor na pot stare slave čaka izredno trnova pot. Osebno si želi ogrodje ekipe sestaviti že v januarju, v izogib nevšečnostim iz preteklih sezon, ko se je moštvo za evropska tekmovanja sestavljalo v poletju pregovorno »pet pred dvanajsto«.

Pred vijoličastimi je kot kaže popoln remont ekipe, ki bo ključen za prihodnjo usmeritev kluba. Odločitve strokovnega vodstva na čelu z Markom Šulerjem pa bodo morale biti pravilne, če se bo želel v Mariboru znova igrati šampionski nogomet.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content