spot_img

Lenart: iz leta v leto več turističnih ponudnikov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Lenart je v letu 2021 izvedla anketiranje v okviru Zelene sheme slovenskega turizma na osnovi tipskih vprašalnikov, ki so sestavni del priloge Priročnika za pridobitev znaka SLOVENIA GREEN za destinacije in ponudnike.

Občino letno obišče od 5.000 do 10.000 obiskovalcev. Največ nočitev je od meseca junija do novembra. Večina obiskovalcev prihaja iz Slovenije in sosednje Avstrije, v povprečju za dan ali dva. V 75 % gre za družine in pare, ki se v občino pripeljejo in se običajno tudi premikajo znotraj občine z avtomobilom, redki s kolesom. Med bivanjem v občini jih najbolj pritegnejo kulturne in naravne znamenitosti, uživajo v rekreaciji in počitku. Vabijo jih tudi prireditve, ki se dogajajo tekom leta in kulinarika. Večina Slovencev pozna blagovno znamko Slovenia Green, tujci nekoliko manj. V občini se gostje počutijo dobrodošle, varne in menijo, da je poskrbljeno za njihovo zdravje.

Prebivalci občine razvoj turizma prepoznavajo, ga podpirajo in vidijo možnost nadaljnjega razvoja občine tudi na tem področju. Turizem zaenkrat na življenje občanov nima posebnega negativnega vpliva, ni moteč, ne vpliva na zdravje in na varnost v občini.


Rezultati anket za turistično gospodarstvo kažejo na razvoj občine tudi na področju ponudbe v turizmu. To kaže število novih ponudnikov v zadnjih 12-ih letih. Ponudniki v turizmu poznajo vpliv in predvidene posledice podnebnih razmer. Tudi sami se trudijo blažiti vplive, tako da delujejo trajnostno na različnih področjih. Najbolj aktivni so na področju zmanjšane porabe energije, ravnanja z vodo, odpadki, ki jih strogo ločujejo in odpadno hrano. Njihova poraba zanje pomeni velik strošek poslovanja, istočasno pa naredijo veliko za okolje. Večini ponudnikov delo v turizmu predstavlja samo dodaten vir zaslužka k osnovni dejavnosti oz. redni službi, zato bo v prihodnje potrebno bolj načrtno usmerjati mlajše prebivalstvo, v smeri spodbujanja pomena stalnosti lokalne ponudbe in možnostih razvoja turizma na podeželju.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img