spot_img

Krajani Hrastja ogorčeni nad deponijo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V letih od 1998 do vsaj 2000 je KS Pekre z raznimi aktivnostmi in tudi inšpekcijskimi postopki poskušala preprečiti širjenje deponije v naselju Hrastje. V okviru Komisije za Komunalo je tudi določila plan za obdobje 1999-2003, da se deponija sanira in na njej uredi parkirišče in igrišče. A do sanacije t.i. črnega odlagališča odpadkov nikoli ni prišlo.

Omenjena parcela je deponija gradbenih in drugih nevarnih odpadkov na površini 3.453 m2, v višinski razliki 10 m od vodotoka do ceste, ki je bila v lasti MOM do leta 2020, ko je prišlo do spremembe lastništva. Na to zemljišče so bojda vozili tudi odpadni material stanovanjskih hiš in celo odslužen material nedavno prenovljene zahodne tribune Ljudskega vrta.

Zgodovinski izpisek in stanje katastra beleži, da gre za površino pozidane parcele, a slednja nikoli ni bila pozidana. Se pa je v letu 2020 pojavil privatni investitor, ki bi naj želel želi zgraditi 4 stanovanjske dvojčke in to na deponiji nestabilnega oz. celo iz okoljskega vidika nevarnega terena.

Krajani zahtevajo, da se omenjena parcela, v okviru predloga novega OPN in v skladu z okoljskim poročilom, zabeleži kot zaznamba deponije. To bi namreč predstavljalo ključno dejstvo dejanskega stanja parcele, ki pomembno vpliva na nadaljnje postopke odločevalcev, ki podajajo svoja mnenja na podlagi podatkov iz uradnih evidenc.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img