spot_img

Konec julija bo zaživel največji kolopark v Sloveniji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Pesnica so pred dobrima dvema letoma v naselju Pesnica pričeli z deli v okviru projekta Park aktivnih doživetij. V okviru projekta so postavili fitnes na prostem, sedaj pa na območju deponije zemeljskega materiala končujejo projekt Športni park Pesnica, v sklopu katerega bo mladim med drugim na voljo pumptrack – kolopark, odbojkarsko igrišče, zip-line, drča ter otroško igrišče.

V sklopu Športnega parka Pesnica bodo urejene tudi sprehajalne poti, garderobe s sanitarijami ter kolesarski učni poligon. Po besedah občine Pesnica je površina parka malo manj kot 10.000 kvadratnih metrov, kolopark v sklopu parka pa naj bi bil največji v Sloveniji.

Pred uradno otvoritvijo morajo urediti še travnate površine, drevesa so že zasajena, hkrati pa je na območju na voljo tudi veliko parkirišče. Trenutno so v fazi prejemanja dokumentacije izvedenih del, da bodo lahko v kratkem oddali vlogo za izdajo uporabnega dovoljenja na Upravni enoti Pesnica.

Sklop Športnega parka Pesnica brez koloparka je vreden približno 285.000 evrov, sam pumptrack pa znaša še dodatnih 93.000 evrov. Gradnjo Športnega parka je financirala občina Pesnica, če pa bodo uspešni na razpisu za evropska sredstva, pa lahko iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobijo 40.000 evrov nepovratnih sredstev.

- Oglas - spot_img

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img