spot_img

Komunala Slovenska Bistrica poslovala pozitivno v vseh gospodarskih službah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Komunala Slovenska Bistrica je lani poslovala odlično. Poslovanje je bilo pozitivno v vseh gospodarskih službah, ki jih opravljajo. Zaradi dvigov cen energentov pa razmišljajo o podražitvi svojih storitev.

Kot je za psletni portal Bistričan poudaril tamkajšnji direktor Maksimilijan Tramšek je bilo poslovanje bistriške Komunale lani uspešno. Presegli so načrtovane poslovne rezultate in ustvarili 11 % več prihodkov kot leto prej. Skupnih prihodkov je bilo za slabih 13,8 milijona evrov, ustvarili so presežek prihodkov nad odhodki in čisti poslovni rezultat v višini 408.000 evrov.

So se pa tudi v Komunali Slovenska Bistrica ob koncu lanskega leta srečevali z velikim pritiskom na nabavnem področju, saj so se močno dvignile cene energentov in materialov. Dvig električne energije za več kot 420 %, za 50 % višje cene naftnih derivatov, za 8 % višji stroški dela jim predstavljajo velike izzive, kako letošnje leto zaključiti. In ne glede na to, da poslujemo na trgu z neobveznimi gospodarskimi službami, ki nekako zmanjšujejo izgube v poslovanju obveznih javnih služb, bodo morali razmisliti tudi o podražitvah.

Prve simulacije, kot še dodaja Tramšek, kažejo na predviden dvig cen storitev za nekaj indeksnih točk.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img