spot_img

59. Zlata lisica bo, vendar ne v Mariboru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Smučarska zveza Slovenije je v sezoni 2022/23 pridobila dve tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske pod okriljem Mednarodne smučarske zveze, potem ko je Maribor zaradi težav s snegom izpadel s koledarja. Najboljše veleslalomistke sveta se bodo 7. in 8. januarja 2023 pomerile za dve veleslalomski zmagi v Kranjski Gori.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije, Enzo Smrekar je na današnji novinarski konferenci skupaj z novim generalnim sekretarjem mariborskih tekem Gregorjem Lednikom predstavil odločitev o organizatorju tega prestižnega dogodka.

Novi generalni sekretar mariborskih tekem Lednik je zagotovil, da so že pred 14 dnevi začeli delo ter pripravljalna dela, s katerimi želijo zagotoviti vrnitev Zlate lisice v “domači brlog” na Mariborskem Pohorju že za sezono 2023/24.

“Tisto, kar je najbolj pomembno, je to, da smo tudi v naslednji sezoni uspeli v Sloveniji ohraniti ženski tekmi za svetovni pokal. Govorimo o dveh veleslalomih. Najbolj zanesljiva rešitev za izvedbo takšne tekme je bila lokacija Kranjske Gore. Terminsko nam tekma zelo ustreza, saj je dovolj hladno. Takoj po novem letu pa običajno veliki centri nočejo gostiti tekem za svetovni pokal, saj so turistične kapacitete polne, nam pa bi bila lahko to prednost tudi v bodoče. Ko smo uspeli zadržati tekmo v Sloveniji, je bilo takoj postavljeno vprašanje organizacije. Sam sem se vedno spogledoval, da organizacijo ponudimo smučarskemu klubu Branik in OK Zlata lisica. Preprosto zato, ker sta se tako OK Zlata Lisica kot tudi občina Maribora zavezala pri SZS, da se razmere na Pohorju uredijo, da bodo lahko v bodoče znova kandidirali za tekme. Dela so stekla in nameni so resni. S tem, ko organizacijo zaupamo njim, ohranjamo ekipo v kondiciji in z dodatnimi izkušnjami. Obenem pa je to tudi spodbuda za njih, da ne bi zastali.” je na novinarski konferenci o organizaciji tekme za svetovni pokal za ženske povedal SZS-jev predsednik.

“59. Zlata lisica bo v Kranjski Gori, jubilejna 60. Zlata lisica pa upamo, da bo znova v Mariboru,” je dejal Lednik. Tradicija organizacije ženskih tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju v Sloveniji se ne bo prekinila. Težave s pomanjkanjem snega, zaradi česar je Zlata lisica zatočišče poiskala pod Vitrancem na Gorenjskem, bodo skušali rešiti z ureditvijo alternativne oziroma rezervne proge višje na Pohorju v primeru, da na tradicionalni mariborski progi ne bi bilo zadostne količine snega. V tem primeru bo selitev na Gorenjsko odpadla.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img