Kmetica leta 2023 je postala Karmen Čarman

V Šentilju je v sredo zvečer potekalo jubilejno 20. tekmovanje za naziv mlade kmetice leta, ki ga je Kmečki glas letos pripravil v sodelovanju s tamkajšnjo občino in Društvom kmetic občine Šentilj. Slavila je Karmen Čarman iz Bučke, vasice v dolenjski občini Škocjan.

Kandidatke so se morale v prvem delu tekmovanja izkazati z znanjem na teme reja koz in ovac, prosa, sredozemskih zelišč in evropske teme o zelenem dogovoru, nato pa so se pomerile še v treh spretnostnih igrah, ki so bile letos povezane z dvema obletnicama – 20. tekmovanjem za mlado kmetico leta in 80. obletnico tednika Kmečki glas.

Kot pojasnjujejo organizatorji, je namen tekmovanja promocija mladih na podeželju in predvsem pomembne vloge žensk na družinskih kmetijah, na podeželju in v družbi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content