spot_img

Kmalu pričetek urejanja urbanih vrtov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Slovenska Bistrica je za izvedbo projekta izgradnja urbanih vrtov izbrala Podjetje KRT. Slednje pa na prostoru, kamor bodo umeščeni urbani vrtovi, postavlja ograjo. Po poročanju portala Bistričan, naj bi vrtove začeli urejati v kratkem.

Podjetje KRT je za ureditev urbanih vrtov, ki bodo umeščeni na rob blokovskega naselja, ponudil ceno 266 tisoč evrov. Delno bodo naložbo financirali tudi iz ESRR programa LAS – dobro za nas, in sicer v višini 111.424 €.

Rok za zaključek investicije je marec na urbano urejenih vrtovih pa je predvidenih 56 parcel z enotno velikostjo 5,4 m x 4,2 m na 2900 m2. Obenem bodo na zemljišče postavili tudi ute za orodja z nadstreškom, 17 dvignjenih gred, uredili vodovodno in električno napeljavo, namestili 4 zbiralnike padavinskih vod ter celotno območje zagradili z leseno ograjo v dolžini cca 240 m. Urejeno bo tudi mokrišče in dodatne sprehajalne poti.

Po poročanju portala naj bi na občini Slovenska Bistrica že pripravljali pravilnik, ki bo določal višino najemnine vrtov in način razdeljevanja vrtov, prednost bodo zagotovo imeli stanovalci blokovskega naselja.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img