Maribor, slovenski prvoligaš, je v zimskem prestopnem roku uspešno zaključil dogovor s peto okrepitvijo, in sicer s triindvajsetletnim napadalcem Etiennejem Beugrejem iz Slonokoščene obale. Beugre je podpisal pogodbo, ki ga bo zavezala do poletja 2025, vendar pa bo pred prihodom v Maribor potrebno še počakati na ureditev vizuma, so sporočili iz kluba.

Mladi napadalec je navdušil s svojo predstavo na treningih in tekmah v Beleku, kjer se Maribor pripravlja na nadaljevanje sezone. S tem je Beugre pridobil zaupnico strokovnega vodstva kluba, kar je pripeljalo do uspešnega podpisa pogodbe.

Marko Šuler, športni direktor Maribora, je Beugreja predstavil javnosti: “Potrdil je vse, kar je bilo videno pred prihodom in informacije, ki smo jih imeli na voljo. Gre za nadarjenega fanta, ki ima nekaj več. Značajsko je zelo skromen, lačen dokazovanja in nogometne uveljavitve. Ob izjemni fizični moči pa se odlikuje s tehničnimi sposobnostmi, z razumevanjem igre in hitro sprejema zahteve.”

Beugre, ki bo svoje prve nogometne korake na evropskih tleh naredil v Mariboru, je izrazil svojo hvaležnost za priložnost. “Zelo sem vesel, da sem postal del te ekipe. Maribor je ugleden klub, in obljubljam, da bom dal vse od sebe, da prispevam k uspehom kluba,” je dejal Beugre.

Je Beugre še eden izmed poskusov iz obupa?

Napadalec, ki se bo odslej podpisoval pod dres s številko 13, predstavlja svež veter v napadalni liniji Maribora in bo zagotovo vzbudil zanimanje navijačev v nadaljevanju sezone. Kljub temu pa se ne gre znebiti občutka, da gre za ponovno ruleto športnega direktorja.

Prestop spominja na prihod Ishaqa Rafia, ki je prav tako vzbudil ogromno pozornosti, tajming prilagoditve pa nikoli ni bilo resno vprašanje. Že od začetka se je namreč videlo, da fant preprosto ni kos evropskih zahtevam nogometa. Beugre na drugi strani v klub prihaja kot popoln anonimnež, ki ne premore niti ene ocene s strani priznane spletne strani za pretope Transfermarkt.de. Ali je omenjen nogometaš primeren za kapitalca v napadu najtrofejnejšega kluba v državi? Težko pričakovati…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj