spot_img

Kdo je Alen Dizdarević; nekdanji mladi up velikana iz Zagreba?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Osemnajstletni Hrvat je prišel iz vrst mladinske ekipe Dinama iz Zagreba, s slovenskimi državnimi prvaki pa je podpisal triletno pogodbo. Osemnajstletni Alen Dizdarević (rojen 22. januarja 2004), ki je uporaben na različnih položajih v zvezni vrsti, je modri dres zamenjal za vijoličastega. Iz mladinske ekipe zagrebškega Dinama se je preselil v Maribor.

Sprva bo priključen mladinski ekipi NK Maribora

»Naša naslednja poteza je naložba za prihodnost. Med osrednjimi cilji prihodnjega delovanja ostaja vključevanje fantov iz naše nogometne šole k članskemu moštvu, ki so si nabirali nove, dragocene izkušnje tudi med uvodnim delom priprav. Tine Čuk in Luka Poredoš sta kot najaktualnejša pokazala pot, pozorno bomo spremljali nadaljnji razvoj vseh posameznikov, skušamo pa tudi dopolnjevati mlajše selekcije in tako smo izkoristili priložnost, da pripeljemo v Ljudski vrt nadarjenega igralca iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama.

Alen Dizdarević je bil polnih deset let del tamkajšnje nogometne akademije in verjamemo, da lahko pri nas uspešno nadaljuje razvojno pot. Najprej kot del selekcije U19, nato tudi članske ekipe. Ob sklenitvi dogovora z Dinamom smo z Alenom podpisali triletno pogodbo,« je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Obetavni vezist (186 cm, 68 kg) o odločitvi, da se iz hrvaške prestolnice preseli v mesto ob Dravi in sprejme povabilo v vijol’čni dom.

»Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Za menoj je deset prijetnih let pri Dinamu in zdaj je čas za nov izziv. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v tukajšnjem prostoru, ocenil sem, da je slovenska liga zelo dobra naslednja stopnica na razvojni poti. Prišel sem v urejen, uspešen klub, vsi so me lepo sprejeli. Lahko še igram eno sezono pri mladincih, kar bo dobrodošlo spoznanje za prilagajanje. Za mlade igralce je dobro poskrbljeno, v klubu omogočajo priložnost fantom iz nogometne šole tudi v članski konkurenci. Želim pokazati, kar zmorem, skušal bom upravičiti zaupanje in verjamem, da lahko gre moja razvojna pot v želeno smer.«

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img