spot_img

Kdaj bo sklenjen rekreacijski obroč?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dravska kolesarska pot je že v celoti povezana in označena od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško, a je načrtov, da bi jo še bolj ustrezno uredili, kar nekaj. Pomemben napredek je bil narejen tudi letos, snovalci pa si želijo, da bi bila pot v celoti urejena v skladu s projektno dokumentacijo v naslednjih petih letih. Pri projektu sodeluje tudi Mestna občina Maribor, ki bo okoli reke Drave v nekaj letih vzpostavila tako imenovan rekreacijski obroč namenjen pešcem in kolesarjem.

Projekt izgradnje 1. etape Dravske kolesarske poti se je pričel že v letu 2019 s pripravo dokumentacije za identifikacijo projekta in prijavo na I. fazo razpisa javnega Povabila. V letu 2020 in 2021 je potekalo projektiranje, priprava projektne dokumentacije in priprava prijave projekta na II. fazo istoimenskega javnega Povabila. Projekt je bil uspešno potrjen za sofinanciranje februarja 2022.

Kljub številnim pozitivnim odzivom po zagotavljanju urejene infrastrukture za kolesarje in pešce, pa je bila nedavno v jasnosti naznanjena informacija o višini cene ureditve novega odseka Dravske kolesarske poti med Starim mostom in dvoetažnim mostom. V dolžini 1,1 kilometra kolesarske poti bo vsak meter stal vrtoglavih 3.800 evrov.

Dravska kolesarska pot predstavlja zgolj en gradnik k vzpostavitvi t.i. rekreacijskega obroča okoli reke Drave. Poleg novih kolesark bo namreč potrebno izgraditi še dve brvi, eno pri nekdanji Svili v Melju in eno čez Mariborski otok. Kaj pa bo to mestu prineslo?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img