spot_img

Podim ponovno v živo povezuje inovacije s kapitalom in znanjem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po dveh letih virtualne različice bo mednarodna konferenca Podim, ki po navedbah organizatorjev velja za enega najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v regiji, znova potekala v živo. V Mariboru se bo tako ta teden mrežilo tisoč ljudi z vsega sveta. Namen dogodka je povezovati inovacije s poslovnimi priložnostmi, kapitalom in znanjem.

Organizatorji napovedujejo zanimiv in raznolik tridnevni program

Sodelovalo okoli 90 govorcev iz različnih držav. Med njimi so član upravnega odbora ameriškega programskega velikana Adobe Dheeraj Pandey, eden izmed nekdanjih globalnih voditeljev podjetja Accenture Shubber Ali, ustanovitelj in partner pri DN Capital Nenad Marovac, izvršna direktorica EndeavorXR Amy Peck, Anna Gregorio z Univerze v Trstu ter angelska vlagateljica Paulina Sygulska Tenner.

Podim je tudi priložnost za obetavne, izbrane startupe, letos jih bo okoli 200, da se srečajo z investitorji, predstavniki korporacij in drugimi startupi in si zagotovijo sestanke za morebiten posel.

“Podim poslanstvo je opolnomočiti regionalna zagonska podjetja in jim omogočiti več poslovnih priložnosti, hkrati pa spodbuditi podjetja z vsega sveta k sodelovanju s podjetniškim ekosistemom te regije,” sporočajo organizatorji.

V ospredju so startupi iz Srednje in Vzhodne Evrope ter Balkana

“Čeprav so izbrane regije velikokrat potisnjene v ozadje evropske poslovne scene, je njihova rast iz leta v leto večja, kar pomeni, da vztrajno dohitevajo tudi tiste najboljše igralce podjetniškega sveta. Podim 2022 je tako odlična priložnost za odkritje startupov, ki prihajajo iz držav, kot so Slovenija, Poljska, Češka, Srbija, Romunija in Hrvaška, ob boku nekaterim večjim igralcem, kot so Avstrija, Nemčija in Italija,” pojasnjujejo.

Na programu dogodka je Podim Pitching Competition, ki bo v torek popoldan okronala najboljše startup podjetje konference. Tehnološki navdušenci pa bodo imeli priložnost v živo spoznati robota SPOT ameriškega podjetja Boston Dynamics, ki velja za zvezdo tehnološke revolucije industrije 4.0.

Programski del, Podim zabava in mreženje bo v večini potekalo v mariborskem zabaviščnem centru Maribox, medtem ko bodo sestanki, razstava tehnoloških projektov in delavnice s strokovnjaki v Hotelu City.

Podim je leta 1980 ustanovljena neprofitna platforma, ki ima namen spreminjati odnos do inovacij in inoviranja ter jo vodi Tovarna podjemov s sedežem v Mariboru. Tam so prepričani, da z združevanjem in povezovanjem prepoznavnih mednarodnih investitorjev, uveljavljenih korporacij ter startupov in scaleupov iz Srednje in Vzhodne Evrope ustvarjajo resnično uporabno vrednost. “Podim je okno v regijo in iz nje za učinkovito mreženje, ustvarjanje poslov in izmenjavo izkušenj,” sporočajo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img