Kakšen bo 57. festival Borštnikovo srečanje?

0
478

V tekmovalnem programu 57. Festivala Borštnikovo srečanje, ki bo potekal med 30. majem in 12. junijem v Mariboru. Zaradi daljšega obravnavanega obdobja je selektorica Nika Leskovšek izbrala 16 predstav, ki se bodo na začetku poletja pomerile za festivalske nagrade. Od tega jih bo 14 uprizorjenih v živo, dve bosta predstavljeni na spletu.

Festival bo potekal med 30. majem in 12. junijem, torej že drugo leto zapored ne več v jesenskem času. Umetniški direktor festivala Aleš Novak pa je pojasnil, da priprave ne glede na razmere potekajo nemoteno.

Medtem ko je bilo prejšnja leta v tekmovalnem programu največ 12 predstav, jih bo letos 16. Od tega bosta dve predstavi v spletni obliki, saj ju je v takšni obliki spremljala tudi selektorica.

Zaradi obsežnejšega tekmovalnega programa je nekoliko manj obsežen spremljevalni program, sicer pa struktura festivala ostaja podobna kot prejšnja leta. Slavnostno odprtje festivala, ki bo spet trajal 14 dni, bo pospremila predstava svetovno uveljavljenega koreografa Akrama Khana, nato pa sledijo tekmovalni, spremljevalni in strokovni program

Pričakujejo, da v času festivala ne bo posebnih omejitvenih ukrepov. Želijo si, da bodo producenti lahko izvedli načrtovani program, ob tem pa polne gledališke dvorane in navdušeno občinstvo.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here