spot_img

Kaj so pokazale turške priprave?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Moštvo NK Maribora se je s strokovnim štabom vrnilo iz tradicionalne pripravljalne baze v Turčiji. V Beleku so opravili poglaviten del priprav za nadaljevanje državnega prvenstva v Prvi ligi Telemach. Mariborčani so se pomerili z renomiranimi nasprotniki in zabeležili pozitivne rezultate. Kadrovskih sprememb ob zaključku prestopnega roka sicer ni za pričakovati, a po napovedih športnega direktorja Marka Šulerja obstaja možnost po odhodu določenih nogometašev.

Nogometaši Maribora so se po 12 dnevnih pripravah v turškem Beleku vrnili v domače delovno okolje. V osrednjem delu priprav so odigrali štiri pripravljalne tekme, v katerih so premagali avstrijski LASK, remizirali z Levskim iz Sofije in Crveno Zvezdo ter izgubili proti Voždovacu. Kako pa je strokovni štab zadovoljen z odzivom moštva?

Novinca iz zimskega prestopnega roka, Max Watson in Džordže Ivanović sta, kljub slabši fizični pripravljenosti na začetku pripravljalnega ciklusa, nakazala da bosta dodana vrednost moštvu. Po dokaj nenadejanem odhodu Blaža Vrhovca pa dodatne okrepitve ne bo, zato bodo primorani najti interno rešitev.

Strokovne ocene nogometne javnost, glede vloge Radovana Karanovića pri preobrazbi Mariboru so bile ob osvojitvi t.i. jesenskega prvaka še dokaj prehitre. Se pa v moštvu že zelo pozna Karanovićev podpis, kjer se morajo izstopajoči posamezniki brezpogojno podrediti potrebam celotne ekipe. Povedano drugače, igralcev, ki bi s svojo individualno sami reševali tekme, Maribor trenutno niti nima.

Kar se tiče golov je Maribor še vedno najbolj odvisen od dnevne forme Ognjena Mudrinskega, zato je prihod Ivanovića, kot igralca s potezo več logičen. Na pripravah sta se zelo izkazala tudi Gregor Sikošek in Antoine Makoumbou, za katera že vlada zanimanje na nogometni tržnici. Za Francoza športni direktor Marko Šuler v prihodnje napoveduje celo rekord v plačani odškodnini v zgodovini kluba.

Mariborčane sicer ta konec tedna čaka generalka pred začetkom prvenstva, pomerili se bodo s Celjani. Že 13. Februarja pa je na sporedu tretji večni derbi sezone v ljubljanskih Stožicah proti rivalu Olimpiji.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img