Kaj ponujajo prvi dnevi COBISS?

Glavna tema dogodka bo usmerjena v krepitve povezovanja, ki so ključnega pomena za razvoj in učinkovito delovanje sistema COBISS.

Na treh interaktivnih panelih bomo obravnavali številne aktualne teme in izzive, ki se dotikajo različnih področij. Paneli so zastavljeni široko, kar omogoča, da bodo zanimivi in informativni za udeležence ne glede na njihovo specifično področje delovanja. Vabimo vas, da se pridružite tem diskusijam, razširite svoje obzorje in pridobite vpogled v različne vidike delovanja sistema COBISS ter uporabnosti posameznih programskih rešitev.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijave pa sprejemamo na spletni strani dogodka: https://conference.cobiss.net/conf2023/.

Posebej vabljeni, da že pred dogodkom delite svoje predloge in vprašanja, ki bi jih želeli izpostaviti v panelnih diskusijah. To lahko storite na naslednji povezavi: https://conference.cobiss.net/conf2023/index.php/vprasanja/.

Prvi panel z naslovom “Razvoj informacijskega sistema o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji (SICRIS) in njegova podpora znanosti” bo moderiral Davor Šoštarič, izkušen sodelavec in nekdanji direktor IZUM-a. Panel se bo osredotočil na vprašanja, kako informacijski sistem podpira raziskovalno dejavnost v Sloveniji ter kako lahko izboljšamo pogoje za kakovostno raziskovanje. V razpravi bodo sodelovali ugledni strokovnjaki, med njimi dr. Katja Harej (ARIS), Andrej Korošec (IZUM), Darinka Šeško (IZUM) ter dr. Dean Korošak (Univerza v Mariboru).

Na drugem panelu, z naslovom “Prehod na novo generacijo programske opreme COBISS: kje smo danes,” bo moderatorka Tanja Turšek iz IZUM-a skupaj z udeleženci izpostavila najpomembnejše razvojne naloge v letu 2023. Panel bo osvetlil pomen uporabniške izkušnje in dodane vrednosti, ki jih projekti prinašajo knjižnicam in širši javnosti. Na panelu bodo sodelovali strokovnjaki iz IZUM-a, med njimi mag. Bojan Štok, vodja sektorja za programsko opremo, Tadeja Brešar, vodja sektorja za bibliografsko kontrolo, Janita Tacer Slana, skrbnica za načrtovanje in nadgradnjo COBISS+ in mCOBISS, ter mag. Zdenka Kamenšek, ki sodeluje pri razvoju nove generacije programske opreme COBISS Lib.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content