spot_img

Kaj ponuja Center za krepitev zdravja?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kako pomembno je zdravje se zavemo šele takrat, ko ga izgubimo. Z željo, da bi okrepili zavest o preventivnem obnašanju v zdravju in pomagali tistim, ki si zdravje želijo povrniti, je v Mariboru pred leti svoja vrata odprl Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Ekipa strokovnjakov iz različnih področij organizira številne preventivne programe, zdravstveno vzgojne delavnice in svetovanja.

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor je največji in s tem tudi najbolj dejaven tovrstni center v državi. Izvaja zdravstveno vzgojne in psihoedukativne delavnice, ki so brezplačne in strokovno vodene, povezuje se z lokalno skupnostjo in deluje medsektorsko. V Centru tako skrbijo za promocijo zdravega življenjskega sloga, ki izdatno pripomore pri preprečevanju nenalezljivih kroničnih bolezni. Te so iz leta v leto v porastu.

Nenalezljive kronične bolezni so bile velik javnozdravstveni problem že pred izbruhom epidemije, slednja je razmere še poslabšala. Center za krepitev zdravja poleg zdravstveno-vzgojnih aktivnosti izvaja učne delavnice programirane zdravstvene vzgoje za odraslo populacijo CINDI Slovenija. Glavni cilj mednarodnega programa CINDI je prav preprečevanje kroničnih nenalezljivih bolezni. Aktivnosti so usmerjene predvsem v izobraževanje, ozaveščanje in svetovanje v zvezi z zdravim načinom življenja in pri spremembi tveganih življenjskih navad.

Z učnimi delavnicami in projekti promocije zdravja, ki jih izvajajo v zavodu želijo pomagati pacientom, da razvijejo zdrav življenjski slog in zadovoljstvo s samim seboj.
Svetovanja sicer potekajo preko spleta in po telefonu, ob izpolnjevanju vseh potrebnih pogojev pa je možno tudi individualno ali skupinsko sodelovanje v delavnicah.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img