Kaj je mariborskemu športu prinesla reorganizacija?

0
306

Nadzorni svet družbe Šport Maribor, ki upravlja z občinskimi športnimi objekti v Mariboru, je že marca izbral za novega direktorja Boštjana Tancerja. Podeljen mu je bil petletni mandat. Kot so sporočili iz Javnega holdinga Maribor, se dosedanji direktor Tadej Mežnar ni prijavil na razpis, a ostaja zaposlen v družbi. Kaj to pomeni za nadaljnje delovanje Športa Maribor?

V prvi fazi več podjetij iz Javnega holdinga pretvorilo svoje terjatve do zavoda v višini 462.000 evrov v lastniške deleže novonastale družbe, katere sto 100-odstotni lastnik je postal Javni holding Maribor.

Težavam iz preteklosti pa kljub interesu po reševanju mariborskega športa kar ni videti konca. Med tem kadrovske rošade na vodilnih položajih za enkrat ne dajejo želenih rezultatov. Milan Mikl iz Nove ljudske stranke že nekaj časa opozarja na prenos koncesije za upravljanje z žičniškimi napravami, ki jih je občina lani tudi odkupila.

Tadej Mežnar je javni zavod Športni objekti Maribor vodil več let, a ga je s funkcije odnesla slaba finančna bilanca. Nasledil ga je Boštjan Tancer, eden izmed vidnejših predstavnikov ekipe župana Saše Arsenoviča, katera je predvsem zaradi nedejavnosti na sejah velikokrat kritizirana.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here