spot_img

Kačič predstavil cilje naslednjega mandata

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Rektorju Univerze v Mariboru Dr. Zdravku Kačiču kmalu poteče mandat. Zato je vložil kandidaturo za novega, ki bi ga opravljal do leta 2026. Ker je edini prijavljeni kandidat je njegova izvolitev le še formalnost. V predstavitvi svojega preteklega delovanja je izpostavil ključne pridobitve UM v zadnjih 4 letih.

V dolgi razpravi strokovne javnosti so se dotaknili tudi izzivov bližnje in daljne prihodnosti, predvsem prehod v t.i. digitalno družbo 2.0. bo izrednega pomena. UM je ključen gradnik univerzitetnega mesta, ki je v preteklem obdobju že izvedla številne megalomanske projekte, od superračunalnika Vega, RIUM in INNOVUM.

Ena izmed ključnih področij bosta digitalna preobrazba in zeleni prehod, za popolno vpeljavo le-teh pa so si na univerzi zadali cilj izvedbe do leta 2050.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img