Nogometni klub Maribor je v 27. krogu Prve lige Telemach znova pokazal svojo moč in proti Kopru prepričljivo zmagal s 3:1. Zmaga je pomenila peto zaporedno zmagoslavje Maribora na domačem parketu in se popeljala na tretje mesto prvenstvene lestvice. S 43 točkami zaostanka za Olimpijo zdaj zaostajajo sedem točk, Celje pa ostaja na vrhu z impresivnimi 62 točkami. Po drugi strani pa se boj Kopra nadaljuje, saj so že četrti zaporedni dvoboj brez zmage v ligi in so s 34 točkami na petem mestu.

Mariborčani so že od začetka kazali premoč, učinkovito nadzorovali posest in narekovali tempo igre. Josip Iličić je že zgodaj dal ton z močnim strelom s približno 30 metrov in v vratih Kopra preizkusil Jana Koprivca.

Maribor je v 26. minuti zrežiral tekočo napadalno serijo, ki se je zaključila s predložkom v osrčje enajstmetrovke Kopra. Hilal Soudani je z glavo vendarle zadel gol.

Koper je postopoma našel oporo v tekmi, Bede Osuji in Tine Lauš pa sta s špekulativnimi potezami z razdalje ogrožala mariborsko obrambo. A prav prekršek Mateja Palčiča v enajstmetrovki je Mariboru prinesel zlato priložnost za izenačenje. Iličić z bele točke ni zgrešil, zanesljivo je žogo poslal mimo vratarja za vodstvo v 34. minuti.

Ko se je prvi polčas bližal koncu, je Pijus Širvys zapravil obetavno priložnost Koprčanov, ki je streljal čez vratnico.

Drugi polčas so gostje začeli z novim zagonom, ko je Sule Wisdom izkoristil napako v obrambi Jana Repasa in v 53. minuti dosegel prvi zadetek Kopra na tekmi.Kljub ponovnemu vzponu Kopra je Maribor ostal nezmotljiv, v središču pozornosti pa je znova ukradel Iličić. Slovenski maestro je navdušil s svojo spretnostjo v 69. minuti, ko je z vzvišenim udarcem v zgornji kot znova zavihtel prednost Maribora.

Le tri minute pozneje je Maribor povišal vodstvo z Maksom Barišićem, ki je izkoristil odbito žogo in zadel zadetek, kar je razžalostilo njegov nekdanji klub Koper. Čeprav je bil Iličić v 77. minuti zelo blizu svojega hat-tricka, ga je Koprivec z odlično obrambo odbil. Mariborčani so nadaljevali s pritiskom za nadaljnje zadetke, približala sta se Etienne Beugre in Marko Kolar, a je Koprivec zdržal in ohranil rezultat spoštovanja vreden.

Maribor bo v 28. krogu gostoval pri Kalcerju iz Radomlje, Koprčanom pa se obeta novo zanimivo srečanje Prve lige Telemach z Olimpijo.