Izlov neavtohtonih vrst rib

V Perniškem jezeru pričeli z izlovom neavtohtonih rib. Glavni cilj tega ukrepa je odstraniti vse neavtohtone ribe iz jezera in vanj naseliti avtohtone vrste, kot so drobiž, divji krap, ščuka, smuč, navadni koreselj, ostriž in podobno.

Ribiške družine kot tudi zavod za varstvo narave si prizadevajo, da v slovenskem okolju ohranijo samo avtohtone vrste rib.

Pri prvem potegu mreže so zajeli nekaj več kot eno tono rib, tako da predvidevajo, da je v jezeru približno 15 ton rib. Po tridnevnem izlovu bodo jezero vnovič napolnili z vodo.

Tudi v lokalni skupnosti pozdravljajo takšne izlove, saj si želijo odgovornega gospodarjenja z avtohtonimi ribami.

Kot poudarja Ropič čiščenje mulja iz jezera ni predvideno, je pa res, da je več mulja v sosednjem zadrževalniku. A kljub temu so zadovoljni, da počasi, a vztrajno urejajo predlogo zanemarjen turistični biser.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content