Izgubljena sezona zaradi dezinformacij

0
56

Minuli mesec so se po družabnih omrežij razširile govorice o domnevni zastrupitvi psov na območju Športno rekreacijskega centra Green lake v Kidričevem. Zastrupitve, naj bi bile posledica cianobakterij, ki so plavale na vodi in so se pojavile v vročih avgustovskih dneh.

Pojav zgoščenih kepic-objav v Gramoznici Green Lake je naraven pojav. Da bi lahko potrdili ali ovrgli dejansko proizvodnjo toksinov, so vzorce poslali na analizo cianobakterijskih toksinov. Teh analiz v Sloveniji ni možno izvesti, zato so jih poslali v Italijanski laboratorij, kjer strupov niso našli.

Od objav na družabnih omrežij je obisk športno rekreacijskega parka močno upadel.

Kot poudarjajo na občini je njihova ključna skrb za zdravje ljudi in dobrobit živali. Redni monitoring kopalnih vod vsakih 14 dni že izvaja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano Maribor

Voda je za namen naravne kopalne vode ustrezala vrednostim, ki zagotavljajo dobro kakovost kopalne vode v skladu z Uredbo o opravljanju kopalnih vod. Ker je letošnja sezona že izgubljena, se nadejajo, da bodo ljudje v prihodnje preverili informacije, ki jih zasledijo na družabnih omrežjih.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here