Poziv županu za razjasnitev velikih finančnih težav občine

7 svetniških skupin mariborske občine se je podpisalo pod poziv županu, glede aktualnih tematik v mestu. Od alarmantnega finančnega stanja, rebalansa proračuna do razjasnitve očitkov žaljivega obnašanja funkcionarjev.

Likvidnostno stanje občine je v tem letu še posebej na udaru, začelo se je z rezi v kulturne, socialne in športne programe. Nadaljevalo z zamudami plačil izvajalcem projektov, do celo štioendij za nadarjene dijake in študente. Kje so razlogi za to?

Svetniške skupine zahtevajo odgovore v najkrajšem možnem času, v nasprotnem primeru bodo naslednjo sejo mestnega sveta celo obstruirali.

Glede na to, da je pod poziv podpisanih kar 31 od 45 mestnih svetnikov, se lahko ob obstrukciji zgodi nesklepčnost 7. redne seje, kar pa je glede na krizno situacijo v bistvu še najmanjša težava.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:16

Vnovič brez kompromisa

Med predlaganimi ukrepi interventnega zakona v zdravstvu, ki se nanašajo na delodajalce, je vključeno podaljšanje obdobja, v katerem delodajalec nosi stroške nadomestila za čas...

Več podobnih novic

Skip to content