Informativni dnevi ponovno na daljavo

0
453

Epidemija je globoko zarezala v življenja šolajoče se generacije in že drugič zaporedoma zaznamovala informativne dneve. Učenci in dijaki bodo konec tedna tako namesto obiska srednjih šol informacije za lažjo odločitev o nadaljnjem šolanju pridobivali kar doma preko spletnih platform. Z dijake je sicer na voljo 25.198 razpisanih mest.

Tudi mariborske srednje šole se pospešeno pripravljajo na izvedbo informativnih dni, ki bodo zaradi zaostrenih epidemioloških razmer že drugo leto zapored potekali na daljavo oz. deloma tudi v hibridni obliki.

Trendi vpisa se razlikujejo glede na posamezno generacijo, zadnji podatki pa kažejo, da se je rahlo znižal interes za gimnazijske programe in nekoliko povečal na srednje strokovne šole. Kakšen bo pa letošnji vpis pa je za zdaj še nemogoče napovedovati.

Na Srednji prometni šoli Maribor z novim šolskim letom uvajajo nov izobraževalni program, ki bo odgovarjal na potrebe trga dela, predvsem v smislu kompetenc in znanj na področju računalništva. Na Prvi gimnaziji Maribor pa bodočim dijakom svetujejo, da v srednjo šolo ne vstopajo s prevelikim strahom po manku znanja, ki se je nabralo med epidemijo.

Srednja prometna šola dijakom, ki živijo daleč izven Maribora ponujajo tudi namestitev v dijaškem domu, ki spada pod okrilje te izobraževalne ustanove. Prva gimnazija pa največ dijakov privablja prav s svojo bogato tradicijo obstoja.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here