spot_img

Tako bo izgledala prenovljena enota vrtca Pobrežje v Brezju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Da je Maribor na poti razvoja je razvidno tudi iz številnih novogradenj, obnov in prenov, ki potekajo oziroma se v mestu načrtujejo. Trenutne vrtčevske kapacitete so polno zasedene, zato je MO Maribor resno pristopila k načrtovanju in izgradnji novih enot. Ob vstopu v novo šolsko leto 2022/2023 si v Mariboru obetajo dve novi vrtčevski enoti in sicer pod okriljem Vrtca Pobrežje in Vrtca Studenci Maribor.

Konec prostorske stiske v vrtcu Brezje

Od konca leta 2021 v Brezju v enoti Vrtca Pobrežje se izvaja dograditev dveh oddelkov pri obstoječem vrtcu. Sedaj ima enota dva oddelka drugega starostnega obdobja, po izvedbi investicije pa bo enota Brezje štiri-oddelčna enota, kjer bo prostora za tri oddelke drugega starostnega obdobja in en oddelek prvega starostnega obdobja. V sklopu del rekonstrukcije obstoječega dela se bo prenovila tudi kuhinja in izvedla se bo kontaktna izolacijska fasada, leta 2020 je bilo že menjano stavbno pohištvo v obstoječem delu. Predviden zaključek del je junij 2022, skupna cena je 1.050.785,15 EUR z DDV, izvajalec del je Noah d.o.o. v partnerstvu z Remont d.o.o..

Druga enota z dvema oddelkoma se načrtuje na območju nove soseske na Studencih, ki jo gradi Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Mestna občina Maribor s Stanovanjskim skladom vodi pogovore kako urediti sodelovanje in uporabo prostorov, prostori bodo za otroke pripravljeni do novega šolskega leta.

Investicija v podružnico vrtca Pobrežje v Brezju

Večji, šest-oddelčni, vrtec, ki bo sprejel maksimalno 132 otrok, pa se načrtuje na Šarhovi ulici, tudi na Studencih. Območje je trenutno v fazi sprejemanja OPPN, po tem sledi naročilo projektne dokumentacije. Kot rečeno bo vrtec šest-oddelčni, kjer bo imela prostore tudi vrtčevska uprava in bo vanj umeščena centralna kuhinja.

Na lokaciji območja Ljudskega vrta se načrtuje enota »Športni vrtec«

Slednji bo omogočal koriščenje obstoječe športne infrastrukture, zato tudi takšno delovno ime. Med obstoječimi enotami Vrtca Ivana Glinška Maribor, katerega del bo tudi nova enota, ima namreč polovica enot premajhne ali/in neustrezne zunanje površine in primanjkljaj notranjih prostorov za športne aktivnosti. Z umestitvijo vrtca na mikrolokacijo Ljudskega vrta, ki je sinonim za športno udejstvovanje v Mariboru, bodo krepili pomen športa in športnih aktivnosti z uporabo okoliške športne infrastrukture. Poudarjajo, da je cilj športnega vrtca zagotovitev redne uporabe športne infrastrukture v Ljudskem vrtu za vse vrtce v Mestni občini Maribor ter vzpostavitev pilotskega modela izvedbe športnih aktivnosti, ki ga bo mogoče prenesti tudi v druge vrtce znotraj MO Maribor.

V letu 2022 je sicer za investicijsko vzdrževanje načrtovanih 900.000 EUR, za izvedbo se načrtuje izgradnja teras v enoti Košaki Vrtca Borisa Pečeta, enoti Grinič – jasli Vrtca Pobrežje, obnova sanitarij, zamenjava talne obloge hodnikov, menjava kletnih oken v enoti PoljaneGroharjeva Vrtca Studenci, sanacija razdelilne kuhinje Enote Kekec Vrtca Pobrežje, menjave oken v enoti Oblakova Vrtca Otona Župančiča, obnova fasade na Smoletovi ulici v enoti Vančka Šarha Vrtca Jožice Flander. Za potrebe priprav investicijske in druge dokumentacije ter pripravljalnih del za enoto Športni vrtec in enoto Šarhova je rezerviranih 290.000 EUR.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img