Idila pod okrilje družbe DEOS

V začetku oktobra je Dom starejših Idila napovedal svoj deveti dom v okviru družbe DEOS. Lokacija v Jarenini v občini Pesnica, s svojo podeželsko idilo ponuja mirno bivanje z naravnim razgledom za približno 165 stanovalcev.

Direktorica Tinkara Godec je za portal Maribor24 pojasnila, da je odločitev za prevzem Doma starejših Idila rezultat premišljenih strateških ciljev organizacije. Njihov cilj je razširiti svojo prisotnost in izboljšati oskrbo starejših v regijah, kjer do sedaj niso bili prisotni. Prevzemi domov niso zgolj odziv na trenutne potrebe, temveč so del dolgoročnih strateških načrtov.

Kljub temu Dom starejših Idila ostaja trenutno edini Center starejših v tem delu Slovenije, saj organizacija trenutno ne načrtuje dodajanja novih domov za starejše v bližini obstoječih centrov. Njihova strategija je usmerjena v izboljšanje obstoječih centrov in zagotavljanje najvišje kakovosti oskrbe.

To vključuje stalna vlaganja v izboljšave procesov, neprekinjeno usposabljanje zaposlenih ter dvigovanje kakovosti storitev, namesto razširjanja na nova območja. Pomembno je poudariti, da bi širitev zahtevala obsežne naložbe v infrastrukturo, kadre in druge vire, kar bi predstavljalo ključno odločitev.