Glavnino sredstev namenjajo za investicije

Ključni investiciji letošnjega leta ostajata izgradnja vrtca in energetska sanacija.

Glavni razlog za širitev (nadzidavo) vrtca v Vidmu je prostorska stiska. S tem vprašanjem se šola, v okviru katere deluje vrtec, in lokalna skupnost srečujeta vsakoletno.

Vrtec Videm bi z dosedanjih 660 m² razširili na dobrih 1.350 m² in tako zagotovili prostor za dodatnih pet oddelkov. V razširjenem vrtcu bi bilo prostora za 208 otrok, a načrti se z novim vodstvom spreminjajo.

Kot poudarja Kolednik je prostora premalo za vse otroke. Veliko stisko pa bodo občutili tudi delavci v podpornih službah.

Dodaten problem dozidave predstavlja urejanje okolice vrtca, ki potrebuje veliko površin za igrala in zunanje aktivnosti, a tega prostora pri šoli ne morejo zagotoviti.

Tako so pripravili analize, kaj pomeni da bi vrtec dograjevali zraven osnovne šole ali da bi ga gradili na drugi lokaciji.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:18

Kdaj bo končno obnovljena državna cesta v Malečniku?

Na zadnji seji Mestnega sveta je mestni svetnik iz vrst Nove Slovenije Zdravko Luketič podal vprašanje v zvezi z državno cesto v Malečniku. Gre...

Več podobnih novic

Skip to content