spot_img

FOTO: Kako napredujejo dela na viaduktu Pesnica?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

17. marca 2022 je bilo izvedeno peto betoniranje prekladne konstrukcije viadukta Pesnica. Do zaključka betoniranja bodo izvedene še štiri betonaže.

Gradnja 896 metrov dolgega viadukta je razdeljena na 9 segmentov. Do zdaj je bila izvedena betonaža 5 segmentov, betonaže pa potekajo na 2 do 3 mesece. Pretekli četrtek je bilo pri betoniranju 112 metrov dolgega segmenta št. 7 vgrajenih 1560 kubičnih metrov betona in 220 ton armature. Betonaža je potekala neprekinjeno 18,5 ur, pri njej pa je sodelovalo 65 ljudi, 14 avtomešalcev, 3 črpalke za beton pa so prečrpavale beton na višino 18 metrov.

Dela v okviru gradnje viadukta Pesnica se izvajajo v sklopu projekta nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj–d. m., ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru Kohezijskega sklada.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img