Festivalsko dogajanje v najstarejšem slovenskem mestu

0
94

Naj bo poletje ali zima, Ptuj ponuja kulturna doživetja 365 dni v letu. V Zavodu za turizem Ptuj že tretje leto zapored pripravljajo projekt Poletnih doživetij, v sklopu katerega se bodo odvijali številni festivali in dogodki.

Poletni večeri bodo tudi letos obarvani z živahnimi odtenki glasbe, poezije, gledališča, likovne umetnosti in pouličnega ustvarjanja, barvite ulice, terase, trgi in drugi zanimivi kotički Ptuja pa bodo ponovno služili kot razgibana kulisa zanje.

V očarljivem starem mestnem jedru Ptuja se bodo v okviru festivala Dnevi vina in poezije združili najboljši pesniki in umetniki z vsega sveta, ponudili pa bodo tudi najboljša slovenska vina.

Mesto bodo zasedli tudi gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že vrsto let pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Tudi konec poletja bodo obeležili z vrhunsko kulinariko in dobro glasbo.

Prihajajoči konec tedna pa je v znamenju tradicionalne Ptujske noči. Prireditev, ki jo vsako leto ob občinskem prazniku občina organizira v sodelovanju s ptujskimi gostinci, hotelirji in lokali.

Vsak trg je drugo glasbeno prizorišče, ulice se spremenijo v glasbene promenade, prijetno zadiši po hrani in mesto se zavrti.

Zaradi slabega vremena pa organizatorji še niso povsem prepričani, ali bo možno prireditev izpeljati v skladu z načrti, zato pozivajo vse obiskovalce, naj spremljajo njihova družabna omrežja in spletno stran, kjer jih bodo obvestili o morebitnih odpovedih dogajanja.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here