Društvo TOTI DCA praznuje 10. obletnico delovanja

Letos Dnevni center aktivnosti za starejše, društvo TOTI DCA Maribor, praznuje 10 obletnico. Društvo je pomembno pri vključevanju starejših v številne brezplačne aktivnosti društva.

Vključevanje ohranja psiho-fizično kondicijo starejših, ki veliko manj in pa kasneje obolevajo, zato lahko živijo sami doma, namesto, da bolehajo sami doma, v bolnici ali v domovih za starejše, zato te aktivnosti zelo razbremenjujejo zdravstvo, tako kadre kot blagajno. To je družbeni učinek, ki je značilen tudi za socialna podjetja. Društvo TOTI DCA Maribor ima namreč status socialnega podjetja.

Ob 10 obletnici so se predstavili uporabniki, soustvarjalci in prijatelji pod taktirko Toneta Partljiča ter društva v kareju nekdanje Železničarske kolonije na Taboru v okviru nastajajočega Večgeneracijskega centra Maribor na stojnicah. Popoldne pa so predstavili tudi svojo najnovejšo pridobitev.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:48

Čas je za zimski počitek

Za številne vrtnarje in vrtičkarje sta pozno poletje in zgodnja jesen čas velike radosti ob uživanju plodov narave. Tako se mnogi veselijo počitka, ki...

Več podobnih novic

Skip to content