spot_img

Denar za brvi je, kaj pa za šole?

V zadnjem tednu

Seje mestnega sveta mariborske občine ponudijo tudi marsikatero popolnoma lokalno problematiko, ki pa se pogosto navezuje na širšo raven. Takšen primer je denimo varstveno- izobraževalna infrastruktura v Mestni občini Maribor, ki je v določenih primerih že zelo dotrajana. Verjetno v najslabšem stanju je Osnovna šola Tabor I, a za njeno sanacijo v letošnjem občinskem proračunu ni predvidenih sredstev.

Šolska infrastruktura v Mariboru je na prvi pogled v dokaj solidnem stanju, a se vseeno na tem področju tudi pojavljajo manjše in večje anomalije. Na eno izmed bolj obrobnih je na zadnji seji opozoril Stojan Auer, iz Liste za pravičnost in razvoj.

Auerjeva pobuda je šla v smeri, da se ta parcela čimprej uredi, očisti, in da se ta vrtec oz. parcela da v upravljanje, morda z ustanovitvijo 3 neodplačne stavbne pravice, vrtcu Pobrežje oz. enoti Greenwich, S tem bi pridobili dodatne prostore za igro malčkov, po drugi strani pa se s tem onemogoči kakršnokoli nadaljnje prepovedano odlaganje odpadkov.

Slednji je sicer v odgovoru na to pobudo odgovoril z besedami, da se naj problematika naslovi na Snago in ne na mestni svet. Nekateri člani le-tega pa so opozorili tudi na nevzdržno stanje Osnovne šole Tabor I, katero obiskuje 600 otrok in 85 zaposlenih. Bojda gre za najbolj dotrajano osnovno šolo v Mariboru, večina oken se ne odpira, skoraj polovica radiatorjev ne dela, hodniki niso več ravni zaradi posedanja temeljev.

Vseh potreb po osnovnih šolah je za približno 20 milijonov. Aktualna mestna oblast je šolam namenila zgolj 1,5 milijona in se osredotočala bolj na urejanje ostalih vrst infrastrukture.

Župan Arsenovič je na zadnji seji dejal, da je tudi v njihovi agendi želja po bolj kvalitetnih pogojih izobraževanja v mestu. Tako imenovani mestni menedžer in nekdanji načelnik mariborske upravne enote Srečko Djurov pa je pojasnil, da so v tem mandatu milijonske zneske vložili v OŠ Borcev za severno mejo, OŠ Franceta Prešerna, OŠ Rada Robiča Limbuš, OŠ Franca Rozmana Staneta. Mestna občina Maribor se je prijavila tudi na razpis pri Ministrstvu izobraževanje, znanost in šport za energetsko sanacijo OŠ Tabor I, ki bi rešila dolgoletno črno piko izobraževalnega področja v mestu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel