spot_img

Bomba je deaktivirana

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Strokovnjaki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so v Mariboru uspešno deaktivirali v torek najdeno letalsko bombo. Šlo je za 250-kilogramsko bombo, ki so jo med gradbenimi deli našli delavci na Prevorškovi ulici na Teznem. Sirene so okoli 13.20 označile konec nevarnosti, s tem pa je zaključena tudi evakuacija.

Evakuacija potekala brez problemov

Strokovnjaki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so z nekajminutno zamudo malo po poldnevu začeli z deaktivacijo v torek najdene letalske bombe iz druge svetovne vojne. Gre za 250-kilogramsko bombo, najdeno na gradbišču na Prevorškovi ulici. Še pred začetkom akcije so gasilci zjutraj evakuirali bližnje stanovalce.

Kot je povedal poveljnik mariborske civilne zaščite Samo Robič, na terenu v akciji danes sodeluje okoli 150 pripadnikov različnih struktur s področja zaščite, reševanja in varnosti.

Evakuacija ljudi iz 300-metrskega pasu okoli lokacije bombe je bila po njegovih besedah uspešno opravljena, gasilci pa so pomagali pri evakuaciji 131 stanovalcev. Za tiste, ki ne bi imeli drugih možnosti, so uredili prostor v Osnovni šoli Martina Konšaka, a so tja namestili le dva človeka.

Poleg evakuacije prebivalcev v 300-metrskem pasu so v pasu 600 metrov okoli najdišča omejili tudi gibanje. Ljudje so v tem območju sicer lahko v svojih stanovanjih, ne bo pa dovoljeno gibanje zunaj bodisi peš ali kakorkoli drugače.

Začetek deaktivacije bombe so okoli 12.20 naznanili z dvominutno opozorilno sireno, do manjše zamude je prišlo, ker so čakali še na prihod mednarodnega vlaka. Če bo šlo vse po načrtih, bodo predvidoma okoli 15. ure s polminutno sireno naznanili konec nevarnosti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img