spot_img

Danes o novem strokovnem direktorju UKC Maribor

V zadnjem tednu

Svet zavoda UKC Maribor bo danes razpravljal o novem strokovnem direktorju bolnišnice. Po odstopu od kandidature dosedanjega strokovnega direktorja dr. Matjaža Vogrina, je edina preostala kandidatka za to mesto dr. Nataša Marčun Varda. Na razpisano delovno mesto sta namreč prispeli samo dve ustrezni vlogi, po Vogrinovem odstopu pa se je izbor tako skrčil na samo eno kandidatko. Že pred tem je strokovni svet kliničnega centra na tajnem glasovanju z glasom več podprl Natašo Marčun Varda.

Vogrin odstopil zaradi domnevnih pritiskov

Dosedanji strokovni direktor Matjaž Vogrin je sicer na nedavni tiskovni konferenci pojasni, da se je za odstop od kandidature odločil zaradi pritiskov v in zunaj kliničnega centra. Ti naj bi se vršili tako nanj osebno, kot tudi na posamezne na posamezne člane stroke, predstojnike oddelkov in člane strokovnega sveta.

V UKC Maribor so navedbe o domnevnih pritiskih zanikali. Kot so zapisali pri samem postopku razpisa za strokovnega direktorja v UKC Maribor niso zaznali notranjih ali zunanjih pritiskov tako na člane strokovnega sveta kot tudi na razpisno komisijo Sveta zavoda UKC Maribor.

Neresnične naj bile tudi navedbe o pritiskih, ki bi naj pred letom dni odnesli tudi bivšega direktorja UKC Maribor, prof. dr. Vojka Flisa. Nekdanji direktor je takrat pojasnil, da ni bil deležen pritiskov, zaradi katerih se ni ponovno prijavil na razpis, temveč se na nov razpis ni prijavil iz osebnih razlogov in zaradi nesodelovanja s strokovnim direktorjem, prof. dr. Matjažem Vogrinom, dr. med. v času trajanja njegovega mandata.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel