spot_img

Cesta v Trčovi se ureja že 12. leto

V zadnjem tednu

Krajani naselja Trčova v krajevni skupnosti Malečnik Ruperče so ogorčeni nad potekom gradbenih del na cesti skozi kraj. Slednja namreč kljub dolžini dobrih 150 metrov trajajo že dobre štiri mesece. V vmesnem času so delavci, zaradi slabega nadzora že večkrat popravljali anomalije na terenu, a le-tem kar ni videti konca.

V Mestni četrti Malečnik Ruperče, natančneje v naselju Trčova se krajani ubadajo z večno problematiko glavne cestne povezave skozi kraj. Zato se poraja vprašanje, se v Malečniku kdaj realizirala naložba brez zapletov?

Verjetno največja anomalija se je pojavila ob sami gradnji 4b faze. Kakšne posledice je pustila po mnenju krajanov nestrokovni pristop k sanaciji ceste?

Slednje predstavlja glavni očitek k neprimerni izpeljavi projekta, kar je bilo naknadno s strani strokovnih služb tudi potrjeno.

Predvsem starejši prebivalci Trčove negodujejo nad dejstvom, da v času urejanja ceste mimo ne vozi avtobus, ne šolski in ne medkrajevni oz. mestni. Vodja Odbora za izgradnjo trčovske ceste Andrej Stramlič nam je še zaupal, da to ni zadnja faza sanacije te glavne prometne vpadnice. V načrtu je namreč tudi realizacija t.i. 4c faze, poleg tega pa še 5, za katero pa še ni izdelana projektna dokumentacija.

12 let za ureditev enega daljšega odseka ceste je sramotno dolgo obdobje, a vodstva mariborske občine temu delu Maribora že v preteklosti niso namenjale praktično nikakršnih sredstev. Glede na zdajšnji pristop pa gre razbrati tudi popolno brezbrižnost odločevalcev do ljudi, ki so tudi občani Maribora, le da ne živijo v vedno bolj luksuznem centru mesta.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel