spot_img

Bučni navijači pozdravili najboljše kolesarje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tako bučno je bilo danes nekaj minut pred dvanajsto v Šentilju. Razlog pa pričakovanje karavane kolesarjev na 28. dirki po Sloveniji. Danes je potekala 2. etapa letošnje dirke, ki je že drugo leto zapored potekala tudi čez občino Šentilj. Gre za izjemen dogodek, ki ogromno pripomore k promociji same občine, saj gredo posnetki dirke povsod po svetu.

Navijaško vzdušje so pripravili učenke in učenci Osnovne šole Rudolfa Maistra, ki so se priprav na današnji dan lotili že pred nekaj dnevi. Vse z mislijo, da bodo lahko spremljali najboljše kolesarje na svetu.

Kljub temu, da dirka po Sloveniji poteka že skoraj 3 desetletja, je letos šele drugič potekala skozi Šentilj. Letošnji datum dirke je za učenke in učence še toliko bolj zanimiv, saj jih do konca šolskega leta čaka le še dober teden dni obiskovanja šolskih prostorov. Na eni strani nagrada za vse šolarje, na drugi strani pa vzpodbuda in promocija kolesarjenja.

Za koga so danes v Šentilju stiskali pesti in navijali ni bilo ravno težko razbrati. Med vsemi udeleženci letošnje dirke je kar precej Slovencev, največ navijačev pa ima lanskoletni zmagovalec Dirke po Sloveniji in hkrati tudi 2-kratni zaporedni zmagovalce ene izmed najprestižnejših dirk na svetu, Tour de France.

Ali bo današnje navijanje v Šentilju pripomoglo, k zmagi letošnjega favorita Tadeja Pogačarja na 28. dirki po Sloveniji pod geslom »Fight for green«, pa bo znano v nedeljo, ko se s 5. etapo dirka zaključi v Novem mestu. se bo zaključila v nedeljo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img