Brez občinskih odborov ni nacionalne politike

0
260

V Gibanju Svoboda si želijo narediti močno levosredinsko vlado. A veliko število poslancev zahteva tudi veliko odgovornosti. Kot je najverjetnejši mandatar nove slovenske vlade Robert Golob poudaril računajo tudi na zmago na jesenskih lokalnih volitvah. Preverili smo, kako večinsko zmago novincev ocenjujejo na Ptuju.

Stranka Gibanje Svoboda, ki je 24.aprila letos zmagala na državno zborskih volitvah je v državnem zboru od 90-ih poslanskih sedežev osvojila 41. Med njimi enega tudi na Ptuju.

Tudi sam je bil član nekdanje liberalne demokracije Slovenije, ki je imela v preteklosti nekaj časa primat v slovenskem političnem prostoru.

Aprila 2021 sta medijska hiša DELO in Mediana opravili raziskavo, koga bi Slovenci volili na letošnjih volitvah. Več kot 64 odstotkov vprašanih je takrat izrazilo željo, da bi volili novo stranko, večina bi podprla sredinsko politično opcijo. A Čelan poudarja, da je poleg svežina potrebna tudi preudarnost.

Slovenci so tako že v tretje pokazali, da jih lahko nov obraz v politiki prepriča, saj je Stranki Gibanje Svoboda svoj glas podpore oddal skoraj vsak peti volivec.

A ključ do dobre nacionalne politike je urejen lokalni odbor, ki nudi pomembno podporo nacionalnim usmeritvam.

Mreža občinskih odborov bo pomembna tudi za županske volitve, ki bodo potekale tretji vikend v novembru.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here