spot_img

Bliža se jareninska Velika gospojnica

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Pesnica, natančneje v krajevni skupnosti Jarenina se že pospešeno pripravljajo na začetek kmečkega in farnega praznika imenovanega Velika Gospojnica. Dogodki se bodo zvrstili od 6 do 15. avgusta, vstop na praktično vse prireditve pa bo izključno brezplačen.

Desetdnevno dogajanje se bo začelo z nočnim futsal turnirjem. Nadaljevalo pa z prvo obletnico Gostilne Lipe. V ponedeljek 8. avgusta pa bo v Gasilskem domu Jarenina potekal večer komedije s Tadejem Tošem.

Eden izmed vrhuncev dogajanja bo 12. avgusta, ko je na sporedu jubilejni koncert Alfija Nipiča. Slednji namreč letos praznuje 60. obletnico bogate glasbene poti, zato v Jarenini pripravlja velik glasbeni dogodek z različnimi uveljavljenimi ansambli in glasbeniki.

Farni praznik Velika gospojnica bo se zaključil 15. avgusta z Domačimi dobrotami in degustacijo vin jareninških vinogradnikov. Opoldne pa sledi še zaključni koncert Male pihalne godbe občine Pesnica Neuvirtovi Štajerci, v spomin na 100- obletnico delovanja Neuvirtovih glasbenih skupin.

Prvič bo v sklopu Velike Gospojnice dan odprttih vrat jareninskih vinarjev, pri tem dogodku pa bo sodelovali tudi podjetje Dveri- Pax.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Američani prepoznali potencial Pirana

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img