spot_img

Avstralski triler pripadel Rafaelu Nadalu, ki je osvojil svoj rekordni 21. Grand slam

V zadnjem tednu

Rafael Nadal je postal prvi tenisač, ki je dosegel 21 naslovov za grand slam, potem ko je v petih nizih premagal 2. igralca sveta Rusa Danila Medvedjeva. Nadal se je boril iz dveh nizov in v trilerju s petimi nizi v Rod Laver Areni premagal Medvedjeva z 2-6 6-7 6-4 6-4 7-5.

Medvedjev zanesljivo dobil prvi niz 

Rafael Nadal je imel v uvodni igri dvoboja nekaj malega težav z igro na svoj servis, a je vseeno povedel z 1:0. V tretji igri je Rus povedel s 0:30, a se je Rafa z nekaj izjemnimi potezami izvlekel iz težav in povedel z 2:1. Četrto igro je Medvedjev dobil brez težav in izenačil na 2:2.

V peti igri uvodnega niza se je Nadal še enkrat znašel v težavah, potem ko je Daniil povedel z 0:40 in imel tri žogice za odvzem servisa. Izkoristil je že prvo, nasprotniku vzel servis in povedel s 3:2. “Break” je v naslednji igri potrdil in povedel s 4:2. Drugi igralec sveta se ni zaustavljal, ampak v sedmi igri Nadalu še enkrat odvzel servis in povedel že s 5:2. Takrat je bilo že jasno, komu bo pripadel prvi niz. Medvedjev je dobil še osmo igro in po pičlih 42 minutah zasluženo dobil prvi niz.

Drugi niz Medvedjevu po “tie-breaku”

Na koncu je drugi niz odločala podaljšana igra. V njej je Nadal sprva povedel z 2:0, Medvedjev se je uspel vrniti. Ob menjavi strani je bil izid 3:3. Nadal je spet povedel s 5:3 in kot že ničkolikokrat je Medvedjev še pokazal, da je igralec za velike trenutke. Dobil je namreč naslednje štiri točke, podaljšano igro s 7:5, s tem pa tudi povedel z 2:0  v nizih. Drugi niz je trajal skoraj uro in pol.

Tretji niz je pripadel Nadalu

Že uvodna igra tretjega niza je bila zelo napeta. Rafa si je celo priigral žogico za odvzem servisa, a je ni uspel izkoristiti. V nadaljevanju je igra potekala brez večjih posebnosti, saj sta oba igralca brez večjih težav dobivala igre na svoj servis. Tako je bilo vse do šeste igre, ko je Medvedjev na servis Nadala povedel že s 15:40. A peti igralec sveta se še enkrat več ni predal. Uspel je izničiti prednost, dobiti šesto igro in izenačil na 3:3.

Zelo napeto je bilo v deveti igri pri izidu 4:4. Na servis Medvedjeva je Nadal povedel s 15:40 izkoristil drugo žogico za odvzem servisa in povedel s 5:4. Dobil je tudi naslednjo igro in znižal izid na 1:2 v nizih. Tretji niz je trajal eno uro in štiri minute.

Nadal v četrtem nizu igral kot prerojen

Začetek četrtega niza je spet postregel za izjemne poteze. Prvi igro je Medvedjev brez težav dobil. V drugem nizu je bil zelo blizu, da deset lest starejšemu nasprotniku odvzame servis, a mi ni uspelo. Je pa zato v tretji igri znova pritisnil Nadal, mu vzel servis in povedel z 2:1. Po tej igri je Rus celo zaprosil za zdravnika. Peta igra tega niza je bila maratonska, saj je Nadal izkoristil šele sedmo žogico za odvzem servisa in povedel s 3:2. V naslednji igri je potrdil “break” in povedel s 4:2.

V peti igri je bil Medvedjev spet blizu “breaka”, potem ko je vodil že s 15:40, ampak Nadal se je še enkrat več vrnil, dobil igro in povedel s 5:3. Na koncu je bila odločilna deseta igra, ko je Nadal četrti niz dobil s 6:4. Četrti niz je trajal eno uro in tri minute. Rafa je igral kot prerojen, medtem ko se pri Medvedjevu že poznala utrujenost.

Peti niz z zapletom pripadel Nadalu

Nadal je po hudem boju break potrdil (4:2) in bil le še dve dobljeni igri oddaljen od rekordnega 21. naslova za grand slam. Ob izidu 5:4 je serviral za turnir, a je Medvedjev vrnil udarec in po nevsiljeni napaki nasprotnika izenačil na 5:5. Drame še ni bilo konec, z re-breakom je Nadal povedel s 6:5 in si priigral novo priložnost za naslov, potem ko je Medvedjev žogico z osnovne črte poslal v avt. S šele tretjim asom v dvoboju si je priigral tri priložnosti za končno zmago, na mreži je izkoristil že prvoin slavje v Melbournu se je lahko začelo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel