spot_img

Američani prepoznali potencial Pirana

V zadnjem tednu

Ameriška televizijska mreža CNN je med najlepša mesta v Evropi uvrstila tudi Piran. Pri tem je na svoji spletni strani CNN Travel, namenjeni potovanjem, izpostavila, da so te »male Benetke« eno od čudovitih mest na sicer majhni slovenski obali.

Piran so »razvili Benečani, ki so ga osvojili leta 1283«. Gre za »čudovite male Benetke z mogočnim zvonikom, razkošno arhitekturo in ribiškimi čolni, zasidranimi v majhnem pristanišču«, je zapisala avtorica prispevka Julia Buckley.

Uvodoma je zapisala, da so Pariz, Rim in Barcelona upravičeno med evropskimi mesti, ki bi jih moral vsakdo obiskati, da pa so sanjska tudi majhna mesta v Evropi s prav tako prelepo arhitekturo in kulturo, a z manjšo gnečo.

Ob Piranu je med najlepša evropska mesta med drugim uvrstila Korčulo na Hrvaškem, Mostar v Bosni in Hercegovini, Anghiari v Italiji, Giethoorn na Nizozemskem, Guimaraes na Portugalskem, Roscoff v Franciji, Navplion v Grčiji, Kenmare na Irskem in Tarnow na Poljskem.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Kegljaški klub Lokomotiva proslavil 70- obletnico delovanja

Kegljaški klub Lokomotiva je s slavnostno akademijo, ki je potekala v gasilskem domu v Dogošah, počastila 70 obletnico svojega...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel