spot_img

Ali je občina prijazna mladim?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Slovenska Bistrica je v obdobju močnega investicijskega ciklusa, kar je posledica dobro pripravljenih projektov in uspešnosti na javnih razpisih pristojnih ministrstev ali drugih državnih institucij. Področje, kateremu so v preteklosti že posvetili veliko pozornosti je predšolska in šolska infrastruktura, kljub temu pa se zaradi sprememb demografske slike v občini že pojavljajo potrebe po širitvi vzgojno-izobraževalnih kapacitet.

Občina poleg znatnih sredstev za potrebe realizacije komunalnih investicij v zadnjem mandatu veliko pozornost namenja tudi urejanju šolske infrastrukture. Večina naložb na tem področju je izpeljala s sofinancerskim deležem javnega razpisa v vlaganje v šole in vrtce ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Šolska infrastruktura je bila torej v zadnjih letih deležna številnih vlaganj, dodano vrednost bo predstavljala tudi ureditev osrednje športne dvorane v občini Slovenska Bistrica. Kljub temu pa že razmišljajo o vzpostavitvi dodatnih kapacitet, predvsem z vidika postopnega priseljevanja mladih družin v Slovensko Bistrico.

V neposredni povezavi z izboljševanjem demografske slike v občini, bo potrebno izgraditi dodatne nepremičnine, ki bodo finančno dostopne mladim in mladim družinam. Koliko so bili v preteklosti pri tem uspešni in kakšni izzivi jih na tem področju še čakajo?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img