Drugi večni derbi sezone med Mariborom in Olimpijo je ponudil atomski začetek s strani vijoličastih. Že v drugi minuti je žoga po strelu Soudanija zadela v roko Aljaža Krefla. Sodnik je po urgiranju VAR– a in ogledu posnetka dosodil enajstmerovko. Slednjo je zanseljivo izvedel Arnel Jakupović in Maribor popeljal do zgodnega vodstva, 1-0.

Učinkovitost Maribora popolnoma zasenčila Olimpijo

Zgoden zadetek je Ljubljančane presekal , kar pa so vijoličasti izkoristili že dve minuti kasneje. Po podaji Marka Kolarja je izjemno prodrl Jan Repas, ki je akcijo zaključil z odličnim strelom za povišanje na 2-0.

Olimpija je nekaj časa potrebovala, da je pozicijo moči na igrišču izenačila z vijoličastimi, a le za 10 minut. Na sredini igrišča sta dobro kombinirala Marcel Lorber in Jan Repas, ki mu je ponovno uspela bravura. Z izjemnim diagonalnim strelom je Maribor popeljal že do visokih 3-0.

Maribor je praktično v vseh prvinah nogometne igre nadigral Olimpijo, Ante Šimundža je z ofenzivno naravnanim Repasom popolnoma presenetil Zorana Zeljkoviča. Repas je sicer v preteklosti, kljub zavedanju o kvaliteti doseganja zadetkov, igral večinoma na položaju zadnjega veznega igralca. Pod taktirko Šimundže pa dobiva izrazitejšo vlogo v napadu, kar je na večnem derbiju potrdil z dvema fenomanalnima zaključkoma iz razdalje.

Edino omembe vredno priložnost si je Olimpija priigrala v izdihljajih prvega polčasa, ko je poizkušal Nemanja Motika, a žoga je zletela za malo mimo desne vratnice. Polčas, Maribor- Olimpija visokih 3-0.

Olimpija tudi v drugem polčasu brez odgovora na igro Maribora

Olimpija je v drugi polčas krenils nekoliko odločneje ,a Mariborčani resnejših nevarnosti za Ažbeta Juga niso dopustili. V 55. minuti bi po odlični potezi Hillal Soudanija skoraj dosegli še četrti zadetek, a ga je stranski sodnik razveljavil zaradi prepovedanega položaja. V naslednji akciji je po podaji Itsukija Urate, Repas iz imenitnega položaja zapravil možnost za hat- trick. 

v 63. minuti je Šimundža opravil drugo menjavo, v igro je namesto Arnela Jakupovića vstopil Marko Božić. Na sredini drugega polčasa bi Maribor lahko še povišal svoje vodstvo, a Soudaniju, po fliperju v kazenskem prostoru Olimpije, žoge ni uspelo poslati v gol. Soudanija je v 80. minuti Šimundža poklical iz ingre in priložnost zanjo ponudil Josipu Iličiću. Ob tem je igrišče zapustil tudi Marko Kolar, ki ga je nadomestil Xhulilano Skuka. 

Zanesljiva in visoka zmaga Maribora je lahko dober zalet za pozitiven niz, derbiji še posebej proti Olimpiji so vredni dvojno. Ali je to napoved boljših časov pod Kalvarijo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj