Na stadionu Şükrü Saracoğlu v Istanbulu sta se v 3. krogu kvalifikacij za uvrstitev v UEFA Conference League pomerila Fenerbahce in Maribor. V uvodnih minutah so bili vijoličasti enakovreden nasprotnik v polju. Favozorizirani Turki so imeli sicer za odtenek več žogo v svoji posesti, a niso bili nevarni za gol Ažbeta Juga. Na drugi strani so si Mariborčani priigrali polpriložnost preko Arnela Jakupovića, ki je v kazenski prostor poslal uporaben predložek, toda noben od ofenzivcev ni dovolj pozorno spremljal obetavne situacije.

Formacija 3-4-3 s pragmatično igro je delovala

Mariborčani so sicer uradno prvič v tej sezoni zaigrali v sistemu 3-4-3, a so se pri branjenju postavili v formacijo 5-2-3. Damir Krznar je nekoliko presenetljivo priložnost vlogo centralnega branilca poleg Luke Uskokovića in Maxa Watsona zaupal Aleksu Pihlerju. V prvih 15. minutah je imel Fenerbahce določene težave na zgoščeno postavljeni defenzivni blok Maribora. Prvo resno priložnost pa je zapravil prvi zvezdnik Edin Džeko, ki je z volej udarcem zgolj nastreljal Juga.

Varovanci Damirja Krznarja so nadaljevali z pogumno in disciplinirano igro, trener je pred tekmo govoril o željah po enakovrednosti v vseh segmentih igre. Načrt je vsaj v prvi polovici prvega polčasa uspel. Turki pa so po 20. minuti začeli z močnim pritiskom na vrata Maribora, z glavo je poizušal Džeko, a je dobro posredoval Ažbe Jug. Ofenziva Fenerja se je nadaljevala vse do izteka prvega polčasa, a vijoličasti so zdržali v obrambi in ohranili začetni rezultat, polčas 0-0. 

Visok pritisk Fenerbahceja, debitantski gol Strajnarja

Med polčasom je Krznar opravil prvo menjavo in sicer na levem bočnem položaju, Itsukija Urato je zamenjal Mark Strajnar. Vijoličasti niso odstopali od začetnega plana, torej držati zvezdnike turškega velikana čim dlje od kazenskega prostora. V 56. minuti je trener opravil drugo menjavo, iz igre je poklical Aleksa Pihlerja, ki ga je nadomestil Josip Iličić. 

Nemalo zatem pa je Fenerbahce zadel, kot je izvajal Sebastian Szymanski, najvišji v skoku pa je bil Rodrigo Becao in s preciznim strelom z glavo domačine popeljal v vodstvo. Štiri minute kasneje so Turki vodili že z 2-0, drugo asistenco je vpisal Szymanski, zadel pa je iz neposredne bližine Irfan Can Kahveci.

Turki so se po drugem doseženem golu zadovoljili in pustili kar nekaj prostora v protinapadih. Mariborčani so to izkoristili in po odvzeti žogi, odlični podaji Josipa Ilićića ter rutiniranem zaključku Marka Strajnarja izdi znižali na 2-1. Fenerbahce je do konca tekme bil boljši nasprotnik in svojo premoč kronal v izdihljajih tekme, ko je Dušan Tadić uspešno realiziral enajstmetrovko in postavil končni izid tekme, 3-1.