31. krog Prve lige Telemach je ponudil zadnji večni derbi sezone med Mariborom in Olimpijo. Tekma se je v Stožicah začela v mirnem tonu iz obeh strani, Olimpija je želela kontrolo držati s posestjo žoge, medtem ko je Maribor želel s hitrimi podajami čim prej priti pred vrata Ljubljančanov. V 8. minuti so si prigigrali prvo omembe vredno priložnost, ko je z roba kazenskega prostora streljal Jan Repas, a Matevž Vidovšek je bil na žogi. Iz podobnega položaja je na drugi strani poizkušal Mario Kvesić, a za približno meter zgrešil mariborski gol.

Ekipi sta si razdelili polčas, Olimpija bila bolj konkretna

Maribor je ob koncu 20. minute preko kombinacije Marka Tolića in Ivana Brnića prišel do ugodne situacije, a je hrvaški krilni napadalec ni uspel zaključiti. Praktično v naslednjem napadu pa je bila nevarna Olimpija, a zaključek Aljaža Krefla je bil preslab, da bi premagal Ažbeta Juga. Mariborčani so imeli v drugi polovici prvega polčasa kar nekaj težav z iznosom žoge med obrambno in vezno linijo. 

V 25. minuti pa je po podaji Brnića Max Watson skorajda zadel za vodstvo Maribora, a je z glavo nesrečno zadel zgolj vratnico. Nemalo zatem je veliko napako storil Vidovšek, pri čemer je Brnić že mislil, da bo vijoličaste popeljal v vodstvo, a Vidovšek je svojo napako z odlično obrambo popravil.

V 44. minuti sta Aldair Balde in David Sualehe odigrala dvojno podajo, s čimer sta izigrala drugo obrambno linijo Maribora, Portugalec pa je s približno 25 metrov z izjemno natančnim diagonalnim strelom popeljal Ljubljančane v vodstvo, 1-0. 

Popolna dominacija Olimpije v drugem polčasu

Drugi polčas se je začel v podobnem slogu, kot se je končal prvi del. Olimpija je s popolno kontrolo onemogočala vsakršno nevarnost Maribora, slednji pa je bil v ofenzivnem delu preveč pasiven, da bi prišel vsaj v polpriložnost. V 63. minuti pa je Aldair Balde z roba kazenskega prostora nevarno streljal, vendar zadel zgolj vratnico.

Maribora v drugem polčasu pregovorno ni bilo na igrišču, kar je Olimpija izkoristila in zadela še drugič. Večino dela je z bravuro opravil Svit Sešlar, njegov strel je Jug še uspel ubraniti, odbitka Admirja Bristića pa ne. Ljubljančani so bili po podvojitvi vodstva izjemno blizu zmage na večnem derbiju.

V zaključku tekme nismo več videli priložnosti, ki bi spremenile potek zadnjega večnega derbija. Olimpija je tekmo dobila z rezultatom 2-0, kar je pomenilo da je osvojila svoj sedmi naslov državnega prvaka v Prvi ligi Telemach.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here