NK Maribor na Bonifiki premagal Koper

V uvodnem krogu spomladanskega dela prvenstva (21. krog skupno) sta se na stadionu Bonifika pomerila Koper in Maribor. Šlo je za tretjo medsebojno tekmo, prvi dve so dobili “Kanarčki”. Obračun se je sicer začel intenzivno na obeh straneh, kljub temu pa so bili Mariborčani bolj konkretni. V 10. minuti pa so bili za to tudi nagrajeni, Martin Milec je iz igre vrgel levo stran obrambe in z globinsko podajo za zadnjo linijo Kopra našel Žana Vipotnika. Slednji pa je z diagonalnim strelom rutinirano premagal Adnana Golubovića.

Intenzivna tekma na obeh stranke

Koprčani so po prejetem zadetku psihološko padli, kar so vijoličasti preko Ivana Brnića poskušali izkoristiti, a v zaključku akcij niso bili dovolj odločni. Po 15. minuti pa je Koper vzpsotavil ravnozežje na igrišču. Wilkims Ochieng je iz strani poslal predložek, ki ga je z glavo zaključeval Bright Edomwonyi, a je bil Ažbe Jug zanesljiv. Podobno akcijo smo videli nekaj minut kasneje, s to razliko da je bil strel veliko bolj nevaren, a kljub temu je ostalo pri rezultatu 0-1.

Daleč najboljši igralec na igrišču je bil Josip Iličić, ki priprave začel pred celotno ekipo. Že na prvi pogled deluje bolje fizično pripravljen in izredno konkreten na terenu. Koprčanom je v uvodnih pol ure povzročal velike preglavice, predvsem na majhnem prostoru. Sodnik Rade Obrenovič je sicer puščal ostro igro, kar je na videz bolj odgovarjalo Kopru. Slednji je v 32. minuti po izgubljeni žogi Gregorja Sikoška odigral hiter protinapad preko Wilimska Ochienga, a Edomwonyi iz ugodnega položaja ni uspel žoge spraviti za hrbet Juga.

Ubranjena enajstmetrovka, ki naj ne bi bila dosojena

Maribor je v drugi polčas krenil odločneje, a je do najlepše priložnosti prišel Koper. Vid Kodmerman je ob Božiću padel v kazenskem prostoru. Ko se je že zdelo, da je bilo vse čisto so v VAR sobi na ogled posnetka pozvali sodnika Obrenoviča. Po dolgotrajni analizi pa so le “našli” kontakt in dosodili najstrožjo kazen. Slednjo je izvajal Bede Amarachi Osuji, katerega so pred izvedbo zmotile Viole z metanjem plastenk na igrišče. Zmedli pa so ga ravno toliko, da je enajstmetrovko izvedel dokaj slabo in tako Ažbetu Jugu omogočil, da je strel z nogo ubranil. 

Maribor se je po 60. minuti osredotočil predvsem na bolj obrambno držo, s težnjami po protinapadih. Koper pa je po zapravljenemu “penalu” vidno padel v tranziciji igre. Damir Krznar je prvo menjavo opravil dokaj pozno, v 73. minuti. V igro je namesto Marka Božića prišel Marko Toić. Koprčani so tudi z menjavami nekako prišli v položaj, ko so bili za gol bolj nevarni. 

Maribor je na sploh v drugem polčasu zanesljivo držal rezultat 0-1, Koper pa z izjemo nekaj polpriložnosti ni bil dovolj konkreten za vsaj izenačenje. Tekmo je Maribor zanesljivo pripeljal do konca (z 11- minutnim podaljškom) in tako osvojil prve tri točke v spomladanskem delu sezone v Prvi ligi Telemach.