19. krog Prve lige Telemach sta v Ljudskem vrtu sklenila NK Maribor in NK Radomlje. Domači trener Damir Krznar je na zelenico poslal skorajda že standardno enajsterico v sistemu 4-2-3-1. Mariborčani so že od prve minute odločno krenili proti vratom Radomelj, kar je bil tudi plan moštva pred tekmo.

Upanja po zgodnjem vodstvu so se uresničile

Krznar je o visokem presingu v uvodnem delu srečanja govoril že na tiskovni konferenci, ob tem je upal da bo njegova ekipa tudi hitro povedla, kar se je dejansko tudi zgodilo. Jan Repas je na desni strani spretno izigral obrambno gostov in podal ostro žogo v osrčje kazenskega prostora,  kjer je bil najbolje postavljen Žan Vipotnik. Dosegel je že svoj šesti gol v prvenstvu in še enkrat več potrdil odllično strelsko formo in predvsem zakaj je iz začetnih enajst izrinil Roka Baturino, 1-0.

Ni minilo niti pet minut že je Vipotnik “ponovil vajo”, dosegel je praktično enak gol, kot nekaj trenutkov prej. Razlika je bila le v tem, da je bil v vlogi asistenta Marko Božić. Maribor je po zgodnjem vodstvu z 2-0 pregovorno “stopil na žogo”, a bil kljub temu nevaren v zadnji tretjini igrišča.

Prvi polčas za “sedi pet”

Marko Tolić se je v 20. minuti znašel v ugodni situaciji in poskušal s spodkopanim strelom prelisičiti Emila Velića, a je slednji strel ubranil. Ničesar pa ni zmogel storiti v naslednji akciji, ki jo je začel Aljaž Antolin. Žoga je po podaji le-tega prišla do Marka Božića, ki si je iznajdljivo izboril prostor in z levico sprožil izjemen strel, ki je s pomočjo vratnice pristal v golu za 3-0. 

Vijoličasti so še naprej rutinirano kontrorirali potek srečanja in v zadnjih minutah prvega polčasa še povišali svoje vodstvo. Dvojno podajo sta na robu kazenskega prostora izmenjala Marko Tolić in Gregor Sikošek, ki je s “panenko” premagal gostujočega vratarja Velića, 4-0. Maribor je tudi na tej tekmi dal vedeti, da znatno dviga svojo formo. Če so bili v začetku sezone le bleda senca šampionske ekipe prejšnjega desetletja pa v zadnjih srečanjih že kažejo svojo pravo podobo. Prvi polčas za “sedi pet”, 4-0.

Že po štirih minutah drugega polčasa odjeknila “petarda” 

Drugi polčas se za Maribor ne bi mogel začeti bolje. Večino dela je s preigravanjem storil Marko Tolić, ki je žogo spravil do Martina Milca. Slednji pa je z natančno podajo našel Žana Vipotnika, ki je dosegel svoj prvi članski “hat trick” v karieri, 5-0. Tekma je bila iz rezutatskega vidika že zdavnaj končana, zato je Krznar opravil kar trojno menjavo, iz igre so odšli Aljaž Antolin, Martin Milec in strelec treh zadetkov Žan Vipotnik, priložnost za dokazovanje pa so dobili Rok Kronaveter, Roko Baturina in Josip Iličić. 

Festival zadetkov se je nadaljeval v 64. minuti, ko je s preigravanjem v t.i. cono 14 prodrl Ivan Brnić in akcijo zaključil z natančnim strelom po tleh, 6-0. Maribor pa se kljub “teniškemu” rezultatu ni zadovoljil, v 80. minuti je kot izvajal Rok Kronaveter, ki je z asistenco našel Marina Laušića, slednji pa je z glavo dosegel svoj prvenec v dresu vijolilastih, 7-0.

Mariborčani tako močno v napadu niso delovali že dolgo časa, kje se skrivajo vsi razlogi za pravo ofenzivno rapsodijo je vsaj za enkrat neznanka. Prav gotovo pa je dejstvo, da je Damir Krznar dobil popolnoma proste roke pri vodenju ekipe in taktični pripravi. Pomanjkanje zmagovalne mentalitete in “modela” igre, ki ga je izpostavil nekdanji športni direktor Zlatko Zahović sta kot kaže preteklost, prihodnost pa je glede na prikazano v zadnjih krogih (25 golov na le 5 obračunih) več kot obetavna.

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here