28. športni vikend

0
360

Po dveh letih, ko je bil program zelo okrnjen zaradi epidemije covida-19, se ta konec tedna v polnem obsegu vrača najbolj množični športni dogodek na Ptuju, že 28. Ptujski športni vikend, ki ga organizira Zavod za šport Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj (MOP), Športno zvezo, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi.

Dogodek traja štiri dni, glavnina dogodka pa bo potekala v soboto, ko bodo pripravili številne dejavnosti za najmlajše.

Letos bo drugič na parkirišču pri stadionu od 10. do 13. ure potekal tudi Sejem prostega časa, ki ga organizira Center interesnih dejavnosti Ptuj. Kot pravi Mertelj, so se za sodelovanje odločili, ker nagovarjajo isto populacijo, torej klube in društva. Po dveh letih omejitev in okrnjenega programa is letos obetajo dober odziv obiskovalcev.

Številne raziskave so pokazale, da so predvsem mladi v času korone pozabili na šport. Mladi niti nimajo potrebe niti želje po športnih aktivnostih in ne želijo stopiti iz cone udobja, ker bi povzročilo določeno nelagodje, napor pri oblačenju, pri pripravi, izguba časa in predvsem sprememba okolja. Premalo gibanja vpliva ne samo na telesno težo mladih, ki se iz leta v leto povečuje in ogroža zdravje mladih ampak vpliva tudi na počutje, razpoloženje in obnašanje v družbi.

Športni vikend bo imel tudi okroglo mizo, potekala bo 23. septembra, ki je od leta 2020 dan slovenskega športa. Rdeča nit razprave bo šport za zdravo starost.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here