spot_img

28. športni vikend

V zadnjem tednu

Po dveh letih, ko je bil program zelo okrnjen zaradi epidemije covida-19, se ta konec tedna v polnem obsegu vrača najbolj množični športni dogodek na Ptuju, že 28. Ptujski športni vikend, ki ga organizira Zavod za šport Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj (MOP), Športno zvezo, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi.

Dogodek traja štiri dni, glavnina dogodka pa bo potekala v soboto, ko bodo pripravili številne dejavnosti za najmlajše.

Letos bo drugič na parkirišču pri stadionu od 10. do 13. ure potekal tudi Sejem prostega časa, ki ga organizira Center interesnih dejavnosti Ptuj. Kot pravi Mertelj, so se za sodelovanje odločili, ker nagovarjajo isto populacijo, torej klube in društva. Po dveh letih omejitev in okrnjenega programa is letos obetajo dober odziv obiskovalcev.

Številne raziskave so pokazale, da so predvsem mladi v času korone pozabili na šport. Mladi niti nimajo potrebe niti želje po športnih aktivnostih in ne želijo stopiti iz cone udobja, ker bi povzročilo določeno nelagodje, napor pri oblačenju, pri pripravi, izguba časa in predvsem sprememba okolja. Premalo gibanja vpliva ne samo na telesno težo mladih, ki se iz leta v leto povečuje in ogroža zdravje mladih ampak vpliva tudi na počutje, razpoloženje in obnašanje v družbi.

Športni vikend bo imel tudi okroglo mizo, potekala bo 23. septembra, ki je od leta 2020 dan slovenskega športa. Rdeča nit razprave bo šport za zdravo starost.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:01

Najstarejše mesto obiskal lihtenštajnski princ Nicolaus

Na Ptuju so minuli vikend potekali Viteški dnevi, ki jih organizira Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. Vrhunec dogajanja...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel